Catalunya Diari

Detingut per robar un cotxe al Segrià i fugir d'un control policial

Detingut per robar un cotxe al Segrià i fugir d'un control policial| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns un home, de 19 anys d'edat, veí d'Alcarràs i de nacionalitat espanyola, acusat de robar un vehicle i donar-se a la fuga quan els agents el van intentar aturar en un control policial del Segrià.

Els fets es remunten a la nit del passat 27 d'octubre durant un control preventiu de robatoris a l'àmbit rural que s'havia muntat al camí de la Clamor d'Alcarràs. Els agents van donar ordres a un vehicle per tal d'aturar-se però el conductor va fer cas omís a les indicacions i va fugir a gran velocitat en sentit contrari. Immediatament, es va muntar un dispositiu policial per tal de localitzar al vehicle escàpol. Poc després, una dotació de mossos va trobar el vehicle accidentat en un camp de fruiters proper mentre que el conductor va fugir camp a través.
 
Els agents van comprovar que el vehicle constava com a sostret, dies enrere, d'un taller mecànic del carrer Príncep de Viana de Lleida, d'on també havien sostret una soldadora elèctrica valorada en 1.600 euros. També es va comprovar que les dues plaques de la matrícula eren diferents, i constaven també com a sostretes. L'endemà, el vehicle accidentat va aparèixer parcialment cremat i tot apuntava que el conductor ho havia fet per esborrar evidències i dificultar la investigació.
 
Durant la fase d'investigació es va constatar que un policia local d’Alcarràs havia vist la mateixa tarda un veí conegut de la població, que no disposa de permís de conduir, conduint aquest vehicle.
 
Finalment, els agents van confirmar que aquest jove d'Alcarràs era el presumpte autor del robatori del vehicle. En la recerca per procedir a la seva detenció es va tenir coneixement que restava ingressat en un hospital de Barcelona per les cremades patides, suposadament, a l’incendiar el turisme. A més, els investigadors també el van relacionar amb un altre robatori amb força comès a finals d’octubre en un edifici del carrer La Bassa d'Alamús, d'on va desmuntar els electrodomèstics dels pisos per emportar-se’ls. En aquesta ocasió, va haver de fugir sense sostreure res en veure's sorprès pels veïns.
 
La investigació va concloure aquest dilluns, un cop li van donar l'alta hospitalària, amb la detenció del jove com a presumpte autor de dos robatoris amb força, un delicte de danys per cremar arbres de la finca on va incendiar el vehicle, un delicte contra la seguretat en el trànsit per conduir temeràriament mentre fugia del control policial i un delicte de falsificació de document públic per utilitzar matrícules sostretes.
 
El detingut, amb antecedents, ha passat aquest dimarts a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.


Comentaris
Kiko
Quin mun de purria hi ha a Alcarràs. \r\nLa Local es de plastelina, sols serveixen per a ficar multes.

envia el comentari