Catalunya Diari

Detingut quan intentava estafar 12.000 euros a un comerciant d'Agramunt

Detingut quan intentava estafar 12.000 euros a un comerciant d'Agramunt| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 Pels volts de les 16.50 hores del mateix dia, un botiguer d'Agramunt va alertar els mossos que podia estar sent víctima d’una estafa. Segons la víctima, fa una setmana dues persones van anar al seu negoci per tal de plantejar-li la possibilitat de transformar unes cartolines blanques en bitllets de curs legal. Per ensenyar-li que la transformació era possible, li van fer una demostració davant seu.
 
La demostració consistia en interposar un bitllet de 10 euros en mig de dues cartolines blanques de la mateixa mida que el bitllet. Posteriorment, van aplicar un líquid i ho van embolicar amb paper d’alumini. Després de cinc minuts, van comprovar que les cartolines blanques s’havien convertit en dos bitllets de 10 euros de curs legal. Després d’aquesta demostració, van acordar amb la víctima fer la mateixa operació amb bitllets de 50, 100 i 500 euros, per tal de triplicar els diners aportats.
 
El 25 de juny, un dels dos homes que havia fet la demostració, va tornar a l’establiment per tal de realitzar la mateixa operació amb 12.000 euros que aportava el botiguer.
 
Durant la fase d’execució del frau, el botiguer va alertar els mossos perquè va sospitar que tot es podia tractar d’una estafa. Immediatament, una patrulla es va desplaçar a l’establiment i li va confirmar al botiguer que es tractava d’un engany conegut com l’estafa del clixé. Seguidament, els agents van detenir el presumpte estafador i li van comissar tot el material que utilitzava per cometre l’engany: un rotlle d’alumini, dues ampolles amb líquid i dos feixos de cartró embolicats amb paper d’alumini, guants de làtex, un rotlle de cinta i un ampolla blanca amb líquid.
 
La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.
 
Cal recordar que l’estafa del clixé consisteix en fer creure a la víctima la possibilitat de crear moneda de curs legal, després de tirar un líquid a uns bitllets tintats.
 
El detingut va passar divendres a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer.


Comentaris

envia el comentari