Catalunya Diari

Detinguts amb tres tones de cable telefònic robades a l'Alt Urgell

Detinguts amb tres tones de cable telefònic robades a l'Alt Urgell| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 Els fets van succeir dijous al voltant de les 8.20 hores durant un control de trànsit que s’havia muntat a l’altura del punt quilomètric 11'3 de la C-13, dins del terme municipal de Lleida. Els agents van detectar un turisme tot-terreny que duia un remolc amb un clar excés de pes. Els mossos van comprovar que el remolc anava carregat amb unes tres tones de trams de cable telefònic.
 
Arran aquesta troballa, i davant les incongruències dels dos ocupants del vehicle, es van realitzar diverses gestions per tal d’esbrinar l’origen d’aquest material.
 
Tècnics de l’empresa de telefonia desplaçats a comissaria van confirmar que el material recuperat havia estat sostret a finals d’agost en diferents instal·lacions de telefonia dels municipis d’Organyà, Coll de Nargó, Adrall i Pla de Sant Tirs. Per aquest motiu, es va detenir als dos ocupants del vehicle com a presumptes autores de quatre delictes de furt.
 
Tot apunta que els detinguts havien recollit d’amagatalls, propers als llocs dels furts, el cable sostret dies enrere i anaven a vendre tot el material sostret en alguna deixalleria del Segrià.
 
La investigació continua oberta per tal d’esbrinar si els detinguts poden estar implicats en altres sostraccions similars.
 
Els detinguts, el de nacionalitat espanyola amb nombrosos antecedents, van quedar en llibertat el mateix dijous després de declarar en la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.


Comentaris

envia el comentari