Catalunya Diari

Detinguts per tres atracaments en entitats bancàries del Segrià i les Garrigues

Detinguts per tres atracaments en entitats bancàries del Segrià i les Garrigues| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 



Les detencions són el resultat d’una investigació oberta l’any passat per l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Ponent, en tenir coneixement d’un seguit d’atracaments amb arma de foc, que es van produir en diverses entitats bancàries i amb un modus operandi molt similar.
 
El primer atracament es va cometre el 14 de juny de l’any 2012, en una entitat bancària del carrer Major d'Alpicat. En aquesta ocasió, tot i exhibir l’arma, no van aconseguir accedir a l'interior de l'entitat per tal de consumar l’assalt perquè una empleada va poder bloquejar la porta. Els dos atracaments en els quals es van apoderar dels diners es van perpetrar el 4 de desembre de 2012 i el 6 de maig d'enguany, en entitats bancàries de Cervià de les Garrigues i Juncosa, respectivament. En els tres casos, els robatoris van ser comesos per un grup de persones que amagaven la seva identitat amb gorres, mocadors i ulleres de sol. Els lladres amenaçaven amb una pistola i ganivets els treballadors i els clients que en aquell moment es trobaven a l’entitat, seguidament fugien amb els diners en metàl·lic que hi havia a la caixa forta.
 
Arran d’aquests fets es va obrir una línia d’investigació que va permetre identificar un grup de persones que estarien relacionades amb els atracaments.
 
El passat dimarts es va detenir tres persones a Lleida com a presumptes autores dels robatoris. El mateix dia de la seva detenció es van realitzar entrades i perquisicions en els domicilis dels detinguts, on es van recuperar 3.000 euros i una pistola del calibre 22.
 
La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els detinguts, que tenen antecedents, han passat aquest dijous a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida, el qual ha decretat l’ingrés a presó de tots tres.


Comentaris

envia el comentari