Catalunya Diari

Detinguts una parella per vendre marihuana en una fruiteria de Mollerussa

Detinguts una parella per vendre marihuana en una fruiteria de Mollerussa| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 24 d’octubre a Mollerussa un home i una dona, de 46 i 41 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de la localitat, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, per vendre marihuana en una fruiteria del Pla d’Urgell.

Les detencions són el resultat d’un dispositiu policial realitzat la setmana passada després de tenir coneixement que des d’una fruiteria, situada al carrer Domènec Cardenal de Mollerussa, s’estaria venent marihuana. Segons les informacions, bona part de la substància estupefaent era venuda a menors d’edat.
 
Atès la gravetat de la situació, es va decidir realitzar una actuació policial directament a l’establiment, sense efectuar un dispositiu de vigilàncies prèvies. Durant el matí del mateix dia 24, vàries patrulles es van adreçar a l’establiment per comprovar els fets. Després de parlar amb els responsables del negoci, els agents van efectuar una recerca per la botiga i van localitzar, amagats sota un taulell, dos pots de vidre. Un d’aquests contenia seixanta-una bossetes de marihuana i l'altre 30 euros, amb bitllets fraccionats. Arran de la troballa els mossos van detenir la parella que regentava la fruiteria.
 
Posteriorment, els agents van saber que la marihuana provenia d’un cultiu propi que els detinguts tenien en un hort situat a la mateixa població. Una patrulla es va desplaçar al lloc, on va localitzar cinc plantes de marihuana, en una petita parcel·la. També van localitzar un magatzem dins del qual hi havia una caixa amb cabdells de marihuana secs, diverses plantes penjades en procés d'assecat, una bàscula de precisió i bossetes de plàstic, idèntiques a les localitzades a la botiga.
 
En total es van comissar uns 2 quilograms de marihuana, entre les bossetes i els cabdells. També es va comissar uns 30 quilograms en plantes, en pes brut.
 
Els detinguts, el primer d'ells amb antecedents, van passar el 25 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
Detingut per vendre cocaïna
D’altra banda, agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra van detenir el passat 22 d’octubre, un home de 32 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Mollerussa, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. La detenció és el resultat d’una investigació iniciada a finals d’estiu després de tenir coneixement que un veí de Mollerussa es dedicava a distribuir cocaïna entre consumidors de la comarca del Pla d’Urgell.
 
La investigació va permetre identificar al traficant i comprovar que distribuïa la substància estupefaent des del seu domicili o bé, a la via pública després de contactar amb els consumidors. Finalment, l'operació va concloure la setmana passada amb la detenció d’un home com a presumpte responsable de la distribució de la droga. En el moment de la seva detenció se li va intervenir dos dosis de cocaïna.
 
El detingut va passar divendres a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida el qual va decretar l’ingrés a la presó.


Comentaris

envia el comentari