Catalunya Diari

Diputació i alcaldes de les Garrigues demanen l'alliberament urgent de l’AP-2 per minimitzar la sinistralitat a la N-240

Diputació i alcaldes de les Garrigues demanen l'alliberament urgent de l’AP-2 per minimitzar la sinistralitat a la N-240| Redacció - Fotografia: Diputació de LleidaReñé ha indicat que la Diputació també vol acabar amb els accidents en aquest tram de la carretera N-240 entre Lleida i Montblanc. "És la carretera de la vergonya perquè hi ha un autisme absolut per part del Ministeri de Foment a l’hora de tractar i atendre actuacions en un tram que està demostrat que té una elevadíssima sinistralitat", ha afirmat el president de la Diputació de Lleida. Així mateix, també s'ha queixat que "s’actua a altres llocs, mentre a la carretera N-240 no es fa res i això genera un sentiment d’impotència". Reñé ha explicat que la prioritat és que es construeixi una autovia entre Lleida i Montblanc, però davant les complexes situacions econòmiques tenim la solució immediata d’alliberar el tram de l’autopista AP-2 des de Montblanc a Lleida".

Els darrers 6 anys, la carretera N-240 ha registrat 14 víctimes mortals en accidents de trànsit. Per aquest motiu, Reñé ha afirmat que des de la corporació i la Plataforma 'Prou morts a la N-240' "serem contundents a l’hora de reclamar aquestes mesures".

3,9 milions d'euros per les llars d’infants municipals
El ple de la Diputació de Lleida també ha aprovat 3,9 milions d’euros per tal d’ajudar els ajuntaments de les comarques lleidatanes a assumir el cost de les 163 llars d’infants públiques de titularitat municipal. El president de l’ens ha recordat que "la deslleialtat de l’Estat espanyol amb Catalunya" és una de les causants d’aquesta situació. I ha puntualitzat: "Em sorprèn que els grups d’ERC i del PSC no vulguin veure on és l’origen d’aquesta qüestió, que és la deslleialtat financera del Govern de l’Estat espanyol amb la Generalitat de Catalunya i la responsabilitat dels que van governar entre els anys 2003 i 2010, que van incrementar el deute de 17.000 a 43.000 milions d'euros". Amb l’aportació de la Diputació, es financen 875 euros per plaça matriculada de les llars d’infants de 101 municipis lleidatans per competència municipal.

El ple de la Diputació també ha aprovat la seva adhesió a la proposta d’enduriment de les condemnes per robatoris agrícoles, basat en un informe de la Universitat de Lleida (UdL) que una seixantena de municipis lleidatans han presentat per combatre la reincidència en els robatoris en l’àmbit rural.

Més de 2,5 milions d'euros al món local
Un altre punt de l’ordre del dia aprovat pel ple han estat els 2.550.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC 2013-2016) corresponents al Pla específic. En concret, la corporació aportarà 1.500.000 euros al Programa d’inversions locals, 900.000 euros al Programa d’arrendaments i subministraments i 150.000 euros al Programa corresponent a la xarxa de camins locals.

A l’inici del ple, la corporació ha guardat un minut de silenci en senyal de dol per la mort de la nena de 14 anys a Tàrrega i per condemnar la violència de gènere.


Comentaris

envia el comentari