Catalunya Diari

Diputats i senadors de CiU s'autoinculpen als jutjats de Lleida

Diputats i senadors de CiU s'autoinculpen als jutjats de Lleida| EP - Fotografies: EP / Ajuntament de Balaguer

 

Diputats del Parlament de Catalunya, senadors i diputats al Congrés per CiU han presentat aquest dilluns al jutjat de guàrdia de Lleida la seva autoinculpació en senyal de solidaritat amb el president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, després que el TSJC admetés a tràmit la querella contra ells pel procés participatiu del 9 de novembre.

"Ens autoinculpem en solidaritat amb Mas, Ortega i Rigau i com a mostra de rebuig cap a l'actitud del Govern central que utilitza la justícia políticament per perseguir el que en el segle XXI hauria d'estar assumit, la democràcia", ha afirmat el diputat del Parlament Albert Batalla. Així mateix, el també alcalde de la Seu d'Urgell ha assenyalat que des del punt de vista de CiU, posar les urnes el 9 de novembre no és cap delicte: "Al contrari, en ple segle XXI posar les urnes ha de ser una via per solucionar els problemes ".
 
En aquest sentit ha assenyalat que el seu grup troba totalment inacceptable "que el Govern de l'Estat hagi utilitzat la justícia per posar a la picota al president de la Generalitat, a la vicepresidenta i a la consellera d'Ensenyament" per una acció de la que molta gent del país se sent corresponsable.
 
Els diputats del Parlament que han presentat la seva autoinculpació al costat d'Albert Batalla són Violant Cervera, Antoni Balasch, Cristina Bosch i Jordi Ciuraneta. Ho han fet també els diputats del Congrés Marc Solsona i Conxita Tarruella i els senadors Manel Plana i Ramon Alturo.
 
Autoinculpació conjunta a Balaguer
Un acte similar s'ha dut a terme a Balaguer, on una trentena de persones han acudit aquest matí al jutjat de guàrdia de la localitat. La mobilització ha comptat amb el suport de l’alcalde, Josep Maria Roigé, el regidor de Cultura, Miquel Aige, i el regidor d’Obres i Serveis, Miquel Vendrell.
 
Els signants del document posen de manifest que també van prendre part en el procés participatiu del 9N sense que cap persona o institució els hi obligués i, en conseqüència, ho comuniquen de les autoritats judicials per si pot ser constitutiu d’una infracció penal per haver desobeït la resolució del TC.


Comentaris

envia el comentari