Catalunya Diari

Disminueixen un 1,6% els fets delictius a la Seu d'Urgell durant el 2015

Disminueixen un 1,6% els fets delictius a la Seu d'Urgell durant el 2015| ACN - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell (Arxiu)

 

Els fets delictius comesos durant el 2015 a la Seu d'Urgell es van reduir en un 1,6% respecte a l'any 2014. Aquesta és la principal dada que es desprèn de la Junta de Seguretat Local que Ajuntament, Policia Local, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil han celebrat aquest divendres. 

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha assegurat que "tot i que la rebaixa és menor que en anys anteriors és important i com més baix és el nombre de delictes més costa rebaixar-lo". Una altra dada destacada és que s'ha rebaixat els delictes contra les persones, però han repuntat lleument els delictes contra el patrimoni. En aquest sentit, Batalla ha afirmat que "les dades són un senyal que ens ajuden a redefinir estratègies per mantenir aquestes baixes xifres".
 
El cap de la comissaria de Mossos d'Esquadra de la Seu d'Urgell, Salvador Plens, ha puntualitzat que "les pujades i baixades de delictes són escassos, han disminuït en un 11% els delictes contra les persones i ha augmentat contra el patrimoni, han baixat uns 15 delictes contra les persones i han augmentat amb uns delictes tres contra el patrimoni".
 
La Junta de Seguretat Local és una reunió formal i oficial que es realitza a principi d'any per tractar amb els cossos de seguretat les dades i fer balanç de l'any anterior i definir l'estratègia a seguir durant l'any. Batalla ha destacat la bona feina feta per tots els cossos, començant per la Policia Local que és la que depèn del consistori, com Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil.
 
La Junta també ha destacat que s'ha controlat la velocitat i les alcoholèmies i arran d'això s'ha reduït la sinistralitat dins el terme municipal, sempre han estat accidents lleus i sense víctimes mortals. 


Comentaris

envia el comentari