Catalunya Diari

Disset denunciats per endur-se ametlles d'arbres aliens a les Garrigues

Disset denunciats per endur-se ametlles d'arbres aliens a les Garrigues| Text i fotografia: ACN

 

Els Mossos d'Esquadra han denunciat entre dissabte i diumenge disset persones, veïnes de Lleida i Bell-lloc d'Urgell, i d'edats compreses entre els 25 i els 69 anys, com a presumptes autores de furts d'ametlles a la comarca de les Garrigues. 

Totes aquestes denúncies s'emmarquen en els controls policials que els Mossos d'Esquadra duen a terme dins del Pla Operatiu Específic (POE) Món Rural que, precisament, té l'objectiu de prevenir aquest tipus d'actuació il·lícita. Entre les tres actuacions els Mossos van recuperar 164 quilos d'ametlles furtades, tenint en compte que en l'última, diumenge passat, els denunciats tot just començaven a collir-ne.
 
La primera actuació va tenir lloc dissabte passat cap a les 12 del migdia. Una patrulla dels Mossos feia tasques de control preventiu a Castelldans quan va observar una parella que collia aquest fruit sec. Segons la versió policial, en detectar la presència dels agents l'home va fugir corrents mentre la dona, una veïna de Lleida de 25 anys, es va quedar quieta al costat d'un cotxe. A dins els agents van trobar un sac de 44 quilos d'ametlles presumptament acabades de sostreure.
 
Una hora més tard, els Mossos van rebre l'alerta d'un veí del Cogul que havia vist tres furgonetes amb diverses persones que collien ametlles prop de la pista asfaltada que connecta aquest municipi amb Alcanó.
 
S'hi va enviar diverses patrulles que, poc després, van detectar les furgonetes a la C-12, circulant en direcció Lleida. Els agents van aturar els vehicles i van comprovar que duien tres sacs d'ametlles, un a cada furgoneta, amb un pes conjunt de 120 quilograms. Els dotze ocupants van ser denunciats com a presumptes autors d'un furt.
 
Finalment, diumenge al matí, una patrulla de Mossos va enxampar un altre grup que presumptament furtava ametlles al terme de Castelldans, en un camp al costat de l'autopista. En aquest cas, es tracta de quatre veïns de Bell-lloc d'Urgell que anaven en una furgoneta i que tot just acabaven de començar a collir fruits secs quan van ser descoberts per la policia.


Comentaris

envia el comentari