Catalunya Diari

Dos detinguts a la Seu amb cinc metralladores i un morter

Dos detinguts a la Seu amb cinc metralladores i un morter| EP - Fotografia: Guardia Civil

 Segons ha indicat la Guàrdia Civil, entre les armes confiscades es troben cinc metralladores i un morter, per la qual cosa s'està comprovant si són aptes per ser disparades. Als detinguts se'ls imputa un suposat delicte de tinença i dipòsit d'armes de guerra. 
 
Les investigacions es van iniciar a finals del mes de juny, quan es va sospitar de la possible existència d'un magatzem a la comarca de l'Alt Urgell, on es podia estar amagant o emmagatzemant diverses armes antigues. S'ignora l'origen de les armes, però es sospita que la destinació de les mateixes pogués ser algun col·leccionista, donada l'antiguitat de les mateixes, existint la possibilitat que alguna d'elles no sigui apta per al seu ús per haver estat manipulada, encara que, fins al moment, no s'ha trobat cap documentació que acrediti l'origen i la seva lícita tinença, ni que demostri que estiguin legalment inutilitzades. La Guàrdia Civil continua les investigacions per aclarir l'origen d'aquestes armes, i si les mateixes són susceptibles de funcionament. 
 
La metralladora ZB37 és una arma de fabricació txecoslovaca, fabricada a finals dels anys 30, mentre que la metralladora ALFA és de fabricació espanyola i va ser utilitzada en la guerra civil. La Guàrdia Civil és la competent en matèria d'Armes i Explosius, de manera que totes aquelles armes de guerra que es pretenguin tenir com a col·leccionista han d'estar prèviament inutilitzades i inscrites en un llibre registre de col·leccionista que autoritza la Direcció General de la Guàrdia Civil. 
 
Per aquests fets s'han instruït diligències que són lliurades al Jutjat d'Instrucció de la Seu d'Urgell en funcions de Guàrdia, quedant el material confiscat, en dipòsit a disposició judicial, en les dependències de la Guàrdia Civil de Lleida, per al seu posterior remissió al Departament de Criminalística de la Guàrdia Civil, per a l'estudi corresponent.


Comentaris

envia el comentari