Catalunya Diari

Dos detinguts per robar en domicilis d'Agramunt, Montoliu de Lleida i Sudanell

Dos detinguts per robar en domicilis d'Agramunt, Montoliu de Lleida i Sudanell| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 La detenció és el resultat d’una investigació oberta arran d’un seguit de robatoris amb força a l’interior de domicilis a diferents municipis de Catalunya com Melianta, Serinyà, Palol de Revardit, Agramunt, Sudanell, Montoliu de Lleida i Berga. El primer fet es va produir el passat 6 d’agost al municipi de Melianta i el darrer el 17 de setembre a Berga. En tots els casos, els detinguts usaven vehicles que havien sostret o arrendat fent ús de documentació falsa. Aleshores seleccionaven el domicili i forçaven els accessos per entrar al seu interior. Un cop dins, robaven diners en efectiu, joies, dispositius electrònics i d’altres objectes de valor.
 
El passat 17 de setembre es va tenir coneixement que els dos lladres acabaven de cometre un altre robatori en un domicili d’una urbanització de  Berga. Per això, es va muntar un dispositiu policial, on hi van participar agents de diferents comissaries amb el suport d’un helicòpter policial. Els dos lladres es van saltar un control policial i van iniciar una fugida després de causar danys en un vehicle policial i van posar en risc a altres usuaris de la carretera i als policies que els feien el seguiment. L’helicòpter va possibilitar la localització del vehicle amb el que havien fugit els lladres, abandonat a la localitat de Viladecavalls. Després d’una intensa recerca es va aconseguir detenir als dos autors dels robatoris, que s’havien amagat en una zona boscosa propera al lloc on havien abandonat el vehicle.
 
Es dóna la circumstància que el passat 16 d’agost, almenys un dels detinguts havia protagonitzat una altra fugida d’un control policial, després d’haver comès tres robatoris a municipis del Pla de l’Estany.
 
Als detinguts també se’ls imputa un robatori amb violència comès el 23 d’agost en un domicili d’Agramunt. En aquest cas, van ser descoberts pel propietari de la vivenda quan sortien de la casa amb un ordinador portàtil, entre altres objectes. El lladres, amb l’objectiu de garantir la seva fugida, li van donar una forta empenta que li va fer perdre l’equilibri i que es donés un fort cop al cap en la caiguda. A més, es va comprovar que per desplaçar-se fins al municipi on van cometre aquest robatori, van utilitzar un vehicle que van sostreure dies abans d’un concessionari de Vilanova i la Geltrú.
 
Els detinguts, dels qual un d’ells té antecedents, van passar dijous passat a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer, que en va decretar el ingrés a presó. 


Comentaris

envia el comentari