Catalunya Diari

Dos germans de Rialp construiran i cediran a l'ajuntament pisos tutelats per a ancians

Dos germans de Rialp construiran i cediran a l'ajuntament pisos tutelats per a ancians| EP - Fotografia: www.vegueries.com

 El consistori i els germans Farrero, solters i sense fills, ja han signat el conveni per edificar aquest equipament, i l'Ajuntament concedirà la llicència d'obres aquesta setmana. Una vegada finalitzin les tasques, el consistori ho gestionarà en règim de concessió.
 
El projecte preveu pisos i espais comuns com el menjador, la bugaderia o la sala d'oci, i la idea va sorgir fa tres anys quan els Farrero van decidir aportar els 700.000 euros al municipi perquè l'ajuntament els destinés a la tercera edat. Segons l'alcalde, l'objectiu era alguna iniciativa que no depengués d'ajudes d'altres administracions per garantir-ne la gestió amb recursos propis.
 
Com que Sort i Esterri, les poblacions veïnes, ja tenien residència geriàtrica, i Rialp ja té centre de dia, els mecenes i l'ajuntament s'han inclinat pels pisos tutelats.
 
Els Farrero, qui sempre s'han dedicat a la construcció, volien triar arquitectes i constructors de la seva confiança, per la qual cosa ells els triaran per cedir després l'edifici al consistori una vegada estigui acabat.


Comentaris

envia el comentari