Catalunya Diari

Dos homes ingressen a presó per 17 robatoris pel mètode silenciós

Dos homes ingressen a presó per 17 robatoris pel mètode silenciós| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial de Ponent han detingut dos homes, un d’ells de 37 anys, nacionalitat marroquina i veí de Lleida, i l’altre de 33 anys i nacionalitat búlgara, com a presumptes autors de 17 robatoris a domicilis, pel mètode silenciós.

Els fets que van conduir a la detenció dels dos homes van passar el 3 d’agost a les 05.00 hores quan els Mossos van rebre una trucada d’un veí de la població d’Alpicat en la qual alertava que acabava de ser víctima d’un robatori a l’interior del seu domicili. L’home va manifestar que el lladre havia accedit a l’immoble a través de la finestra mentre estava dormint i, en despertar-se pels sorolls i les llums enceses, havia comprovat que li havien sostret diners i joies.
 
Un cop les patrulles ja es trobaven al domicili de la víctima van rebre dos avisos de dos robatoris més a Alpicat. En aquest sentit, els dos robatoris s’havien produït a les 05.12 i 05.28 hores i amb el mateix modus operandi. Les característiques d’aquests robatoris coincidien plenament amb el primer fet: accés dels autors  per escalament a través de balcons oberts pel mètode silenciós i on els propietaris es van adonar dels fets en sentir soroll i veure les llums dels domicilis enceses.
 
Els policies que havien anat al domicili del primer dels robatoris van fer recerca dels autors per la zona i van descobrir darrera d'uns matolls dos individus que coincidien plenament amb la descripció dels autors. Tot i que un d’ells va aconseguir escapolir-se dels agents en un primer moment, va ser localitzat i detingut posteriorment. Cal destacar que un dels lladres es va resistir activament a la detenció i va lesionar lleument a un dels agents. En l’escorcoll als detinguts, els mossos van localitzar gran quantitat de joies i de diners i tres telèfons mòbils. Així, gràcies a les gestions d’investigació fetes amb els objectes sostrets que portaven els detinguts, els mossos van poder localitzar altres víctimes i contactar amb elles per ampliar la investigació.
 
El mateix dilluns 3 d’agost al migdia, els mossos van fer una entrada i registre al domicili i al vehicle del detingut resident a Lleida. Al seu pis hi van localitzar una tauleta electrònica i una càmera de vídeo i, al vehicle, un telèfon mòbil, una lot de color blau i una targeta de crèdit. Després de diverses gestions policials per relacionar els objectes recuperats amb d’altres robatoris i víctimes, els policies van aconseguir acreditar la participació dels dos arrestats en 17 robatoris amb força a domicilis.
 
Els antecedents de la investigació
Els Mossos de la Regió policial de Ponent ja havien detectat, des de principis del mes de juliol de 2015, un augment substancial dels robatoris interior de domicili del tipus silenciós en diferents barris de la ciutat de Lleida. En tots els casos, els autors accedien als pisos, generalment primeres plantes o cases de planta baixa, escalant per canonades o elements similars de les façanes dels edificis. Cometien els robatoris de nit, preferentment durant una franja horària que anava de les 01.30 a les 05.30 hores. Un cop a l'interior sostreien principalment diners, joies i objectes electrònics de mida petita com telèfons mòbils o tauletes. A més, les declaracions de les víctimes dels robatoris que havien tingut ocasió de veure l'autor dels fets eren coincidents.
 
Tots aquests elements, juntament amb els quatre robatoris a interior de domicili in fraganti a la localitat d'Alpicat comesos el passat 3 d’agost, van permetre acreditar als investigadors que els dos individus detinguts es desplaçaven de forma conjunta a realitzar els robatoris. Un cop localitzat el domicili que volien robar, un d'ells accedia al domicili mentre l’altre s’esperava al carrer per alertar-lo en cas de presència policial. El fet que un dels lladres disposés de vehicle permetia als dos individus cometre robatoris a diverses zones de la ciutat de Lleida i també de pobles propers.
 
Els dos arrestats van passar dimecres a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.


Comentaris

envia el comentari