Catalunya Diari

Dos morts en un accident d'un ultralleuger al costat de l'aeròdrom de Torregrossa

Dos morts en un accident d'un ultralleuger al costat de l'aeròdrom de Torregrossa| Text i fotografia: ACN

 

Els dos ocupants d'un ultralleuger han mort aquest diumenge al matí en un accident a Torregrossa. Segons han informat els Bombers, l'ultralleuger s'ha accidentat a prop de l'aeròdrom i s'ha incendiat. Com a conseqüència els seus ocupants han mort. Els bombers han rebut l'ávís a les 10.49 hores i s'hi han desplaçat quatre dotacions, a més dels Mossos d'Esquadra i el SEM.

Segons han informat fonts de l'aeròdrom, que es troba entre Mollerussa i Torregrossa, l'accident ha passat just quan l'aparell estava intentant enlairar-se. Per causes que s'han d'investigar l'ultralleuger no s'ha enlairat, ha contactat amb un con de la pista quan estava fent maniobres per enlairar-se, després amb el terra d'un camp d'herbes, ha impactat contra un ametller i finalment ha caigut a una sèquia de reg. Com a conseqüència de l'impacte l'avió s'ha incendiat.
 
Els dos ocupants de l'ultralleuger, de 50 anys, han resultat morts. El pilot, veí de Lleida, tenia 13 anys d'experiència en vol, mentre que l'acompanyant, de 62 anys i veí de Barcelona, feia un mes que s'havia tret la llicència.
 
Pel que fa a l'aparell, fonts de l'aeròdrom de Mollerussa han explicat a l'ACN que tenia set anys i que tot just fa un mes li havien canviat el motor. La documentació estava en regla, han afegit. L'aeròdrom de Mollerussa va començar la seva activitat als anys noranta i aquest és el primer accident mortal que s'hi ha registrat.


Comentaris

envia el comentari