Catalunya Diari

La Seu d'Urgell respira ja aires de festa major

La Seu d'Urgell respira ja aires de festa major| Redacció - Fotografia: www.fmlaseu.cat

 

La Seu d'Urgell respira ja aires de festa major. I es que tot i quedar casi un mes i mig per a que comenci la celebració, aquest dimecres s'ha presentat el programa d'activitats. En aquesta edició tindran molta importància les xarxes socials, així com la nova pàgina web que s'ha dissenyat per a l'ocasió.

  

La regidora de Festes i Tradicions de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Meritxell Planes, ha presentat estat l'encarregada de presentar la Festa Major, que es celebrarà del 23 al 26 d'agost. Com una de les novetats d'enguany, la roda de premsa de presentació s'ha pogut seguir a través del web www.fmlaseu.cat. En aquest sentit, Planes ha explicat que es vol mantenir i compartir l'essència de la tradició de la festa a través de les noves tecnologies i les xarxes socials. Des d'aquest dimarts ha quedat activitat aquest web on es pot trobar els diferents actes a través de les pestanyes dedicades a cultura i tradició; música; viu la festa; esports; espectacles i espai casetes.

  

 

  

Respecte al fet d'avançar la presentació, la regidora de Festes i Tradicions ha explicat que "l'objectiu és que els urgellencs ja comencin a respirar aires de festa major". És per això, que Planes ha volgut agrair a les més de 30 entitats, associacions i clubs esportius, així com també a la Comissió de Festes alhora de confeccionar el programa festiu: "Gràcies a tots ells, ja que fan que la festa major sigui possible".

  

 

  

Pels amants de la fotografia s'ha organitzat també un concurs sobre la festa major. Tothom que hi vulgui participar pot fer arribar les seves fotos a través dels hashtags #fmlaseu i #viulafesta, tant al Facebook de la festa major com a twitter i a Instagram. El tema de les fotos es mostrar com cadascú prepara la festa major o fotos de festes majors anteriors. Les 10 millors fotos tindran premi i formaran part del llibret de la Festa Major 2013. El termini de presentació de fotografies a concurs és el 21 de juliol.

  

 

  

Coordinadora de Casetes

  

En la roda de premsa de presentació de la Festa Major 2013 també hi han participat representants de la recent creada Coordinadora de Casetes, un grup de joves urgellencs que es fan càrrec de l'organització i de la programació d'actes a l'espai conegut com 'casetes'. Tant l'ajuntament com la comissió de festes dóna suport i aposta per aquest grup de joves organitzats, ja que "creiem que era necessari la implicació activa dels joves urgellencs en la festa", ha manifestat Meritxell Planes. En aquest espai, situat al terreny de sorra annex a l'aparcament del Dr. Peiró és on s'instal·len les caravanes de les colles de joves de la Seu i on té lloc els concerts de SeuRock, SeuTrònic, SeuRap, la Nit sense Fi, concerts de versions o els Olímpics 'Fer' Games i un sopar de caravanes, entres d'altres activitats dirigides al públic jove.

  

 

  

Aquesta coordinadora també es fa càrrec de les activitats festives “alternatives” que es portaran a terme en l'anomenat 'dimarts de festa major'. Recordem que l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va reduir aquest dia l'any passat per motius econòmics. Els joves urgellencs, conscients que actualment no es pot mantenir el dimarts de festa major, han volgut organitzar un seguit d'actes que tindran lloc a la plaça de Les Monges de la Seu. A la tarda tindrà lloc el corre-aigua a càrrec del grup de Diables de l'Alt Urgell i un concert de jazz a càrrec del grup urgellenc Dixielands. També durat tot el dimarts seguiran funcionant les atraccions adreçades al públic infantil i juvenil.

  

 

  

Cal destacar també altres novetats que presenta la programació com la Festa Major a la fresca amb 'concerts tranquils' que tindran lloc cada tarda al pati de la Biblioteca Sant Agustí. Taverna Seu Folk, la tarda i la nit del diumenge de festa major amb concerts de música i balls tradicionals. I l'actuació castellera dels Castellers de Solsona que aportaran a la Festa Major de la Seu d'Urgell els valors com la cooperació, el treball en equip i l'esperit de superació constant.

  

 

  

A més a més, al llarg dels dies de celebració de la Festa Major també hi haurà presència de la campanya de civisme 'La Seu és casa teva. Cuida-la!' per tal de gaudir d'una festa amb actituds positives i cíviques.

Comentaris

envia el comentari