Catalunya Diari

El 13è Concurs de Pintura Ràpida arriba a Mollerussa

El 13è Concurs de Pintura Rà pida arriba a Mollerussa| Redacció - Fotografia: Fira de Mollerussa (Arxiu)

Fira de Mollerussa organitza aquest diumenge una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida 'Ciutat de Mollerussa', amb el centre de la capital del Pla d’Urgell (Plaça Major i els carrers Vilaclosa i Jacint Verdaguer) com a itinerari limitat per a aquesta 13a edició del concurs.

Així ho ha explicat aquest dimarts al matí el president de Fira de Mollerussa i alcalde de la ciutat, Marc Solsona, juntament amb el director de l’ens firal, Poldo Segarra, durant l’acte de presentació del concurs. Solsona ha destacat d’aquesta convocatòria la col·laboració d'entitats i empreses en el patrocini dels premis, el fet que l’Ajuntament continuï apostant per aquest concurs que permet tenir “aquestes fotografies artístiques de la ciutat” pel seu valor amb el pas del temps i pel que suposa “una bona jornada festiva”.

Per la seva part, el director de Fira de Mollerussa ha diferenciat aquesta activitat de les fires comercials que s’organitzen des de l’ens firal al llarg de l’any, però que serveix “per donar vida al poble i per conèixer la ciutat”.

5.275 euros en nou premis
Segarra ha afegit que enguany es manté l’import dels premis, el qual puja a 5.275 euros i que es repartiran en nou premis, el primer del qual està patrocinat juntament per l’Ajuntament de Mollerussa i la Fira de Mollerussa i està dotat amb 1.500 euros. El segon, patrocinat per la Diputació de Lleida, és de 1.000 euros. Pel que fa a la resta són de menys quantia i estan finançats per les empreses Nufri (3r Premi dotat amb 525 euros), Prefabricats Pujol (4t Premi dotat amb 450 euros); Federòptics Roure (5è Premi dotat amb 420 euros), Fridecal S.A. (6è Premi dotat amb 390 euros), Garrofé S.A.U. (7è Premi dotat amb 360 euros), Resquitx (8è Premi dotat amb 330 euros), GIESSA Assessors en assegurances – COSMOBROk Corredoria d’assegurances (9è Premi dotat amb 300 euros).

Durant la seva intervenció, el director ha agraït la col·laboració dels membres del jurat, integrat pel president del Cercle de Belles Arts, Jaume Vilella; un membre de la Junta del Cercle de Belles Arts, Divina Drudis, membre de la Junta del Cercle de Belles Arts; i un representant de l’Associació Arts de Ponent.

La inscripció al concurs és gratuïta i es durà a terme al Teatre L’Amistat a partir de les 08.30 hores i fins a les 12.00 hores. El veredicte del jurat i el lliurament dels premis es portarà a terme en un acte al mateix teatre a les 17.30 hores. Pel que fa a la participació, Segarra ha dit que es preveu una inscripció d’entre 30 i 40 artistes que és la xifra mitjana de les altres edicions.


Comentaris

envia el comentari