Catalunya Diari

El 30è Saló del Llibre Infantil i Juvenil rep més de 12.000 visites amb un increment del públic escolar

El 30è Saló del Llibre Infantil i Juvenil rep més de 12.000 visites amb un increment del públic escolar| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 Així ho ha explicat aquest diumenge l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui, acompanyat del regidor de Cultura, Jordi Pérez, i dels coordinadors del saló, Diana Solé i Josep Miquel Varea, ha fet balanç d’aquests 14 dies de certamen. Solsona, que ha agraït la confiança dipositada en Mollerussa per part del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil com a promotor del saló, ha dit que de cara a l’any vinent espera que el protagonisme del llibre es pugui complementar i el certamen esdevingui un punt de trobada del sector a través de l’organització de jornades pedagògiques o encontres de diferents professionals del món editorial, tal i com ja s’ha començat a fer enguany. 
 
Solsona ha explicat també que hi hagut un increment de visites per part de públic familiar, sobretot el pont de l’1 de maig en que hi va haver visitants vinguts de Barcelona i també de terres tarragonines. Així, a banda de les 5.000 persones que han passat pel saló en visita lliure, també cal destacar les més de 4.000 que han participat en les diferents activitats que s’hi ha organitzat ja sigui en tallers, animació infantil o sessions de contacontes.
 
També ha fet una valoració de l’espai i de la seva decoració per celebrar el 30è aniversari de la mà de l’il·lustrador Gusti i amb la col·laboració d’alumnes de tots els centres de primària de la ciutat, que han estat els protagonistes dels pòsters gegants que han vestit els diferents espais. Així mateix s’ha referit a les activitats interactives que acollia el saló com un plató de televisió, una casa blanca per decorar o una bústia per recollir postals amb recomanacions de llibres per a infants amb discapacitats, malalts o en situació de risc. També ha fet una especial menció a la distribució dels llibres en el saló, la majoria dels quals eren dins de caixes de fusta (palots) a l’abast de tots els infants i no en estanteries per facilitar-ne l’accés.  
 
L’alcalde també ha volgut agrair la presència del conseller de Cultura en la inauguració del saló ja que “li dóna dimensió i reconeix la tasca feta des de Mollerussa”. En aquest sentit, ha agraït la tasca feta des de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila en l’organització del saló perquè és una feina “que requereix passió i ganes de voler-ho fer i a Mollerussa tenim gent que ho fa possible”, ha afegit. 


Comentaris

envia el comentari