Catalunya Diari

El 40% del cens de Preixana signa contra el consorci sanitari

El 40% del cens de Preixana signa contra el consorci sanitari| Redacció - Fotografia: Marea Blanca

 

Mig centenar de persones van assistir a la xerrada que van oferir divendres a l'ajuntament de Preixana la Dra. Isabel Tarruella, la infermera de Preixana i del CAP de Bellpuig Teresa Segarra, i l’administrativa del CAP de Bellpuig Montse Garcia. L’acte va denunciar la realitat de la sanitat dels pobles de l’Urgell i els efectes d’un consorci que afavorirà una gestió de la sanitat més opaca, menys democràtica i que, progressivament, l’anirà privatitzant.

La Marea Blanca de Bellpuig i Preixana fa setmanes que treballa per sensibilitzar la població i aconseguir que l’ajuntament d’aquest municipi, com va fer el de Bellpuig, es posicioni contra el consorci. Fins avui, un 40% de les persones censades a Preixana han signat exigint aquest posicionament i explicitant el seu rebuig al consorci i a favor de la sanitat 100% pública.
 
L’alcalde de Preixana (CiU), Jaume Pané, present a l’acte, fa pocs dies afirmava que està a favor d’aquest consorci i que votaria en contra de la moció de la Marea Blanca. Des de la Marea li demanem reflexió, obediència a la voluntat popular i que rectifiqui malgrat les pressions.


Comentaris

envia el comentari