Catalunya Diari

El 51è Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa comptarà amb 72 participants d'arreu de Catalunya i l'Estat

El 51è Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa comptarà amb 72 participants d'arreu de Catalunya i l'Estat| Text i fotografia: ACN

 

La 51a edició del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa comptarà enguany amb 72 participants procedents de diferents indrets de la geografia espanyola com ara Bilbao, Múrcia, Saragossa o Pontevedra així com també de Catalunya com ara Barcelona, Amposta o Cerdanyola. D'aquests, 40 participaran en la categoria de Moda Actual, 27 a Fantasia i 15 a Època. 

Pel que fa a la dotzena edició del Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, enguany comptarà amb una seixantena de nines concursants, gairebé el doble que l'any passat. La gala, que se celebrarà el proper 17 de desembre a les 22.00 hores al Teatre L'Amistat, serà conduïda per l'actriu Montse Germán, coneguda per les seves interpretacions en cinema, teatre i televisió. La vetllada inclourà un espectacle en homenatge a Mollerussa Capital de la Sardana 2016, amb un concert de Jordi Guixé, professor de tenora a l'Escola Municipal de Música i el pianista Bernat Bonjorn.
 
Al concert s'interpretaran diverses sardanes, entre elles la que s'ha estrenat enguany dedicada als vestits de paper, una interpretació que anirà acompanyada de la colla sardanista Estol- Espígol d'Agramunt que les ballarà in situ. Així mateix també desfilaran durant la gala els vestits sardanistes reproduïts en paper que han format part de l'exposició L'Amistat, seu del sardanisme a Mollerussa. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que ha recordat que l'any vinent ja es començarà a treballar perquè el Concurs de Vestits de Paper pugui estar reconegut per la UNESCO.
 
El Concurs Nacional de Vestits de Paper comptarà enguany amb el suport de dos dissenyadors catalans de prestigi com són Custo i Josep Abril. Els dos han cedit un disseny de la seva creació perquè que pugui ser reproduït en paper i desfilar durant la gala. En el cas de Custo, es tracta d'un vestit de dona on el color, els grafismes i la barreja de materials en són protagonistes mentre que el disseny cedit per Josep Abril és un conjunt en tons grisos pertanyent a la col·lecció per a home de tardor-hivern 2014-2015. Les dues peces passaran a formar part d'una col·lecció específica dins el museu juntament amb les que van cedir en anys anteriors Peter Aedo, Lydia Delgado, Oscar de la Renta, Agatha Ruiz de la Prada, Joaquim Verdú Victorio&Lucchino, Armand Bassi, Jordi Labanda, Konrad Muhr, Lorenzo Caprile, Rosa Clarà, Toni Francesc i Antonio Miró.
 
El concurs tornarà a repartir un any més gairebé 13.000 euros en premis en metàl·lic distribuïts entre les tres categories participants. Així, en les categories de Fantasia i Època el primer premi està dotat amb 2.000 euros mentre que el segon i tercer classificat s'enduran 1.300 i 1.000 euros, respectivament. En la modalitat de Moda Actual, el primer premi és de 1.500, el segon de 1.200 i el tercer és de 1.000. 
 
El palmarès també comptarà amb el Dídal d'Or i Diamants, elaborat per Àlex Joiers i que reconeix la trajectòria d'alguna persona vinculada al certamen. Un altre dels premis serà l'Agulla d'Or, que atorga la botiga Lluna de Drap de Mollerussa a la peça millor cosida amb agulla. Així mateix, enguany com a novetat es donarà un premi al Millor Complement, patrocinat per Guasch, un establiment comercial ubicat a Lleida i especialitzat en roba per a dansa i disfresses.
 
Pel que fa al Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, la dotació dels premis és de 200 euros per al vestit guanyador, 150 per al segon classificat i 100 per al tercer. Els tres guanyadors rebran també una Barbie de col·lecció. 
 
Pel que fa al jurat, enguany el Concurs Nacional de Vestits de Paper comptarà amb Francisco José Pavón (Madrid), editor-director de la revista Pasarela de Asfalto Luxury Edition, un referent en sector de la moda que compta amb la col·laboració de membres de l'aristocràcia com la Princesa Tania de Bourbon Parme, entre altres; Manu Sánchez (Valladolid), dissenyador d'alta costura per núvies i vestits de celebració amb més de quinze anys de trajectòria i taller propi a Valladolid; Jaime Piquer (València), dissenyador amb més de trenta anys d'experiència i premiat diverses ocasions al millor estilisme; José Rivero (Santander), dissenyador amb botiga pròpia al barri de Gràcia de Barcelona i Ramona Santallusia (Mollerussa), modista titulada.


Comentaris

envia el comentari