Catalunya Diari

El Baix Segre no vol rebre temporers indocumentats

El Baix Segre no vol rebre temporers indocumentats| Redacció - Fotografia: www.irta.cat

 Els alcaldes d'aquestes localitats, Miquel Serra, Rosa Pujol, Josep Ramon Branzuela i Isidre Mesalle, volen demanar que la Subdelegació del Govern de Lleida i les administracions competents focalitzin els recursos en vetllar perquè no arribin persones indocumentades, ja que no se’ls podrà contractar, o també sense unes garanties mínimes de trobar feina. És per això, que exigeixen que els controls s’intensifiquin en els llocs d’origen i en els passos fronterers i no tant en les finques dels empresaris agrícoles, els quals compleixen amb la llei.
 
A més a més, cal prioritzar, segons els alcaldes, les contractacions de persones aturades que visquin a les terres de Lleida i també insten a l'administració central a vetllar perquè els aturats de Catalunya tinguin els mateixos drets laborals que els d’altres comunitats autònomes. Els alcaldes recorden que el pes de l’atenció social recau bàsicament en els ajuntaments, que són els qui, cada estiu, han de fer front a l’hora de cobrir les necessitats bàsiques. És per això, que volen llençar aquest missatge a l’inici de la campanya de la fruita.
 
Per una altra part, els alcaldes també volen respondre les recents declaracions de la subdelegada del Govern, Inma Manso, en les quals deia que el missatge per aquest any serà: ‘Vigila en contractar de manera il·legal’. En aquest sentit, afirmen que no es pot "criminalitzar" els agricultors de la zona abans d’hora i sense tenir en compte que "els temps han canviat" i avui en dia els propietaris de finques agrícoles s’han professionalitzat i el que volen és apostar per la productivitat i la competitivitat dins la legalitat vigent.


Comentaris

envia el comentari