Catalunya Diari

El Ball Cerdà de la Seu d'Urgell rep el reconeixement d'Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional

El Ball Cerdà de la Seu d'Urgell rep el reconeixement d'Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

El Ball Cerdà de la Seu d'Urgell ha rebut aquest diumenge el diploma acreditatiu d'Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional, un guardó que ha entregat el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, a l'alcalde de la localitat, Albert Batalla, envoltats per 105 parelles de balladors a punt de ballar aquesta dansa i un nombrós públic que s'hi ha donat cita.

Aquest acte de reconeixement ha tingut lloc al bell mig de la plaça del Patalín de la capital alturgellenca, espai on es balla aquesta dansa cada darrer diumenge del mes d'agost, en plena Festa Major de la ciutat.  
 
Recordem que el passat 19 de juliol, el Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar declarar el Ball Cerdà de la Seu d'Urgell com a Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional. L'origen d'aquesta nominació es remunta al setembre de 2014 quan l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, va presentar davant del conseller de Cultura d'aleshores, Ferran Mascarell, la sol·licitud perquè s'iniciés el procediment d'aquesta declaració.
 
En el moment de rebre aquest diploma, Albert Batalla ha manifestat que "justament, com si d'un regal d'aniversari es tractés, el Govern de la Generalitat ha declarat enguany el Ball Cerdà d'Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional, per la seva elegància i el seu arrelament". L'alcalde urgellenc ha remarcat que aquest reconeixement "posa en valor un dels actes més singulars de la nostra Festa Major i, per extensió, ens fa sentir encara més orgullosos d'aquests dies de celebració i trobada entre urgellencs de totes les generacions".   
 
Per la seva part, el conseller de Cultura, Santi Vila, ha explicat que "la UNESCO ens demana a tots els països del món que tinguem cura del nostre patrimoni. Sovint quan parlem de patrimoni la gent s'imagina les pedres, els monuments, i més enllà d'això hi ha tot un patrimoni immaterial que té a veure amb l'ànima de les ciutats, l'ànima de les nacions, i en aquest cas el Ball Cerdà, aquest ball rodó tan bonic té a veure amb això, amb l'ànima". Vila ha afegit que "és una gran alegria com a Govern de Catalunya poder-ho reconèixer i poder subratllar alhora la importància que té per un país que és molt modern ser fidel també a les seves tradicions més arrelades".


Comentaris

envia el comentari