Catalunya Diari

El Banc d'Aliments de Tàrrega atén una mitja de 450 persones al mes

El Banc d'Aliments de Tàrrega atén una mitja de 450 persones al mes| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

El Banc d’Aliments de Tàrrega ha atès un total de 623 persones diferents durant l’any 2012, generant una mitjana de 450 atencions mensuals.D'aquestes, 341 són majors de 8 anys (55%), 204 infants d’entre 2 i 8 anys (33%) i 78 infants menors de 2 anys (12%), segons es desprèn de la memòria d’activitats de l’any 2012 elaborada per la Regidoria d’Acció Social de Tàrrega.

El Banc d’Aliments, que a Tàrrega du el nom de Magatzem d’Aliments Solidaris, és un servei que gestiona el Consistori i en el qual participen també Creu Roja Urgell i els Serveis Socials d’Atenció Primària (SSAP). S’adreça a col·Â—lectius de major vulnerabilitat, sobretot a famílies amb pocs recursos econòmics i risc d’exclusió social. Són persones que han estat ateses prèviament pels SSAP i valorades com a beneficiàries d’aquesta ajuda. La distribució la porta a terme Creu Roja Urgell a través d’un conveni que aquesta entitat signà amb l’Ajuntament de Tàrrega
 
La principal font de proveïment són els excedents de la Unió Europea i les donacions del Banc d’Aliments de Lleida. Aquestes últimes permeten distribuir entre els beneficiaris fruita i verdura fresca. Estacionalment també es convoquen campanyes solidàries de recapte, les quals compten amb el suport de supermercats i entitats de la ciutat. A banda d’aliments, també es lliuren articles d’higiene personal i neteja com bolquers, colònia, gel de bany o sabó.  
 
D’altra banda, l’Oficina d’Acció Social i Ciutadania (OASIC) ha atès un total de 1.828 persones en el decurs de l’any passat a través dels diversos serveis que presta, com els d’acollida al nouvingut, sessions de coneixement de l’entorn, informes d’arrelament social, mediació comunitària, ocupació, llengua, programes de l’IMSERSO, jornades informatives i conferències, entre d'altres. També s’ha de destacar la publicació de 4.000 exemplars d’una guia de recursos i serveis adreçada a la gent gran de l’Urgell.


Comentaris

envia el comentari