Catalunya Diari

El Banc de Sang busca 50.000 donants aquest estiu

El Banc de Sang busca 50.000 donants aquest estiu| ACN - Fotografia: Ajuntament de Solsona (Arxiu)

 

El Banc de Sang busca 50.000 donacions aquest estiu a Catalunya per atendre els pacients ingressats en clíniques i hospitals. La major part de les donacions s’utilitzaran per a accidents de trànsit, tractaments de càncer i persones amb malalties cròniques. 

Tot i que les necessitats dels hospitals es mantenen, els mesos d’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Per contrarestar la dada, el Banc de Sang ha organitzat més de 700 campanyes extraordinàries arreu del territori català. N’hi haurà 10 diàries als llocs amb més afluència, ja sigui la costa o la muntanya. També, com és habitual, es podrà donar sang als principals hospitals de Catalunya.
 
Des del Banc de Sang es recorda que aquest element caduca, fet pel qual calen donacions diàries per atendre els pacients i assegurar que les reserves es mantenen.
 
Per fomentar les donacions s’han impulsat diverses iniciatives, com ara #amicspersempre. Consisteix en què els donants reben una calcomania dissenyada per recordar que, quan donen sang, “salven vides i fan amics per sempre”, segons s’assenyala des del Banc de Sang.
 
A Ponent, el Banc de Sang a l’Hospital Arnau de Vilanova estarà obert en l’horari habitual. I a l’Alt Pirineu i Aran s’organitzaran campanyes a municipis com la Seu d’Urgell, la Pobla de Segur, Oliana, Sort, Tremp, Pont de Suert o Vielha, entre d’altres. Finalment cal destacar que a Bellpuig s’hi recupera la Marató de Donació, que feia anys que no s’havia fet.


Comentaris

envia el comentari