Catalunya Diari

El Bus de la Salut estaciona a Lleida amb motiu del Dia Mundial del Ronyó

El Bus de la Salut estaciona a Lleida amb motiu del Dia Mundial del Ronyó| Redacció - Fotografia: Bus de la Salut

 

El Bus de la Salut estacionarà aquest dijous, coincidint amb el Dia Mundial del Ronyó (World Kidney Day), a l’avinguda Francesc Macià, de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. Durant tot el dia, aquelles persones que ho desitgin podran visitar-lo, en un dia de portes obertes en què no es realitzaran les proves de detecció precoç de malalties cardiovasculars i renals.

En col·laboració amb la campanya de la Sociedad Española de Nefrología, durant tot el dia s’oferirà aigua a les persones que passin per El Bus de la Salut i es podran fer una fotografia al photocall amb el lema 'Salut renal per a tots'. Per la seva part, des de la Fundació Renal Jaume Arnó s’informarà i sensibilitzarà a la població sobre la importància de la donació d’òrgans.
 
Més de 500 persones amb factors de risc cardiovascular (hipertensió, colesterol elevat, tabaquisme) s’han realitzat proves de diagnòstic precoç de malalties cardiovasculars i renals a El Bus de la Salut. En les seves primeres setmanes de recorregut, el bus ha visitat Artesa de Lleida, Cervera, Mollerussa, les Borges Blanques, Balaguer, Tàrrega, Guissona, el Pont de Suert i Tremp.
 
La Diputació de Lleida, la Fundació Renal Jaume Arnó, conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Unitat de Diagnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques (UDETMA) volen, amb aquest projecte, convertir Lleida en una província pionera en la prevenció de les malalties cardiovasculars i renals, modificar els hàbits poc saludables de la població i sensibilitzar la població sobre la importància social de la donació d'òrgans.


Comentaris

envia el comentari