Catalunya Diari

El carrer Major de Cervera s’engalanarà de Corpus

El carrer Major de Cervera s’engalanarà de Corpus| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Cervera

 

El carrer Major de Cervera s'engalanarà aquest proper diumenge, dia 29 de maig, de Corpus. Será a partir de les 08.00 hores, moment en el qual les persones interessades en participar en aquesta jornada confeccionaran les catifes de Corpus. Si bé des de l'organització es facilitarà material per a la confecció de les catifes, també animen a la ciutadania a portar flors per fer els guarniments. 

A la tarda tindrà lloc la sortida del seguici festiu de la ciutat. La plantada dels elements festius serà a les 18.30 hores a la plaça Santa Anna, d'on sortirà la cercavila a les 19.00 hores fins a la plaça Major. A les 19.45, a la plaça Major, se celebrarà els lluïments i balls dels elements festius de la ciutat. Hi participaran els Geganters de Cervera, els Bombollers, la Colla Sardanista Jovencells, el Ball de Gitanes, el timbaler i l’Àliga de Cervera.
 
L’alumnat de 3r dels tres centres educatius de la ciutat i joves del Centre Ocupacional l’Espígol han creat aquest mateix dijous catifes de Corpus a la plaça Major de Cervera, amb materials tan diversos com sorra, pedres, pètals de flors, fulles, macarrons, taps de plàstic, càpsules de cafè... Es tracta d’una iniciativa del grup de divulgació de Cultura Popular a les escoles de l’Agrupació Seny Major, del Servei educatiu i de la Paeria de Cervera per donar a conèixer els actes de cultura popular de la ciutat entre l’alumnat de les escoles.
 
Els dies previs a Corpus els infants de Cervera han conegut aquesta tradició i han participat i gaudit de la iniciativa.  
 
 
 
 
 
 
 


Comentaris

envia el comentari