Catalunya Diari

El Castell de Concabella, totalmente reformat

El Castell de Concabella, totalmente reformat| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 



La visita es va fer coincidint amb la Festa Major del municipi i amb la posada en servei de les instal·lacions i va tenir un caire d’homenatge a les persones que van creure en la recuperació del castell fa 20 anys, quan es va iniciar el projecte de reforma. Durant el seu parlament, Reñé explicà que ens trobem en un moment on es posa en dubte la nostra realitat territorial: "No hi hauria d'haver res més respectable per part de tothom i per part d’aquells que tenen responsabilitats i ara, en canvi, s’està qüestionant aquesta realitat".
 
"Els pobles petits no són la font dels problemes", assegurà el president de la Diputació, qui explicà que el deute que generen tots els municipis de l’Estat ascendeix a un 3,4% del deute total".
 
Fent referència al Castell, afegí: "Fa mes de 20 anys que algú va pensar que aquest castell s’havia de posar en valor. Una prova més de la consistència del que som, dels nostres pobles, de la nostra realitat territorial".
 
Durant l’acte, també es va fer un reconeixement als promotors de les obres i el president de la Diputació descobrí una placa d’homenatge pòstum a l’arquitecta Núria Cots. Acompanyat per l’alcalde dels Plans de Sió, Adrià Marquilles, Reñé va anar a les Pallargues on ha signat el Llibre d’Honor del municipi. Posteriorment, les autoritats es traslladaren a Hostafrancs, on tingué lloc la visita al parc de la gent gran, la biblioteca municipal i el local social.
 
Reñé va estar acompanyat pels diputats Rosa M. Perelló i Antoni Villas, i pel cap de relacions amb el Món Local de la Diputació, Joan Eroles.


Comentaris

envia el comentari