Catalunya Diari

El Castell Formós de Balaguer, en mans estrangeres

El Castell Formós de Balaguer, en mans estrangeres| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 La directora del Museu, Carme Alòs, ha destacat que la feina que fan els joves facilitarà tasques d’excavació posteriors. I ha afegit: "Han obert una zona nova on hi havia molta acumulació d’enderrocs medievals, que deixaran neta als arqueòlegs que entraran a la tardor. També han obert noves sitges al camp que van descobrir l’any passat; ara estem a nivells del segle XIV".
 
L’experiència, però, no es limita als treballs d’excavació, sinó que es complementa amb activitats d’oci i culturals a les tardes i als vespres. Precisament, dimecres van celebrar un sopar de germanor a l’escola Àngel Guimerà, lloc on s’allotgen, en el que hi va assistir l’alcalde, Josep Maria Roigé, el regidor de Cultura, Miquel Aige, i la directora del Museu. Roigé va aprofitar per agrair la tasca que estan fent i convidar-los a “fer de prescriptors de la nostra ciutat i comarca” als seus països. 
 
Els joves, segons ha explicat Emma, una de les participants, destaquen el bon ambient i la possibilitat de conèixer nous llocs i conviure amb diferents cultures. Segons explica, va escollir aquest camp de treball perquè l’apassiona la història i l’arqueologia. No obstant, la climatologia és el principal escull pels nois i noies; “els costa aclimatar-se, no estan acostumats a què faci tanta calor. Per aquest motiu, els insistim que beguin aigua i anem alternant les feines al sol i a l’ombra”, ha afirmat Marcelino, responsable de l’Associació Catalana de Lleure Formatiu (Alcalfo). 
 
El camp de treball està organitzat per la Direcció General de Joventut del departament de Benestar Social i Família en col·laboració amb l’Ajuntament de Balaguer i coordinat per Ascalfo.


Comentaris

envia el comentari