Catalunya Diari

El Centre de Distribució d'Aliments del Pla d'Urgell comença a entregar producte fresc a les persones sense recursos

El Centre de Distribució d'Aliments del Pla d'Urgell comença a entregar producte fresc a les persones sense recursos| ACN - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

El Centre de Distribució d'Aliments del Pla d'Urgell ha començat aquest divendres a repartir aliments frescos entre els seus usuaris, que són famílies i persones amb falta de recursos econòmics per poder-se assegurar una alimentació bàsica i saludable.

Aquest equipament, ubicat a l'antic escorxador de Mollerussa, fa un any que va entrar en funcionament repartint aliments en conserva o envasats i altres productes com els vinculats a la higiene corporal. Una vegada s'han resolt els convenis amb els supermercats que han de subministrar l'aliment fresc així com també s'ha definit la logística de treballadors i voluntaris, es comença a repartir aquest producte que està emmagatzemat en dos càmeres frigorífiques.

El president de Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Josep Maria Huguet, ha destacat que un centre d'aquestes característiques, amb distribució d'aliment fresc, és ''únic'' a Catalunya a nivell comarcal. Així mateix, ha assenyalat que ara confien que el Govern els ajudi a finançar els costos de personal. Huguet ha explicat que hi ha tres supermercats que participen aportant producte fresc envasat que no es pot manipular i que s'està a l'espera que se'n sumin més. Així mateix, els voluntaris del centre aniran dues vegades a la setmana al Banc dels Aliments de Lleida per proveir-se també d'aliment fresc. Huguet ha dit que del centre se'n beneficien unes 1.560 persones, de les quals un 50% són de Mollerussa i la resa dels pobles de la comarca.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que després de donar el tret de sortida ara fa un any al centre, ja es va assenyalar que s'aniria incorporant ''de manera progressiva'' nous serveis com els de la distribució d'aliment fresc. Així, ha recalcat que per fer-ho possible, no només calia tenir en compte el tema de les instal·lacions de conservació sinó el de poder garantir el subministrament o la logística de voluntaris i treballadors.

En aquest sentit, Solsona ha fet una crida a tot aquell que de forma individual vulgui aportar el seu granet de sorra al centre donant aliment fresc o en conserva, tot plegat per ''intentar minimitzar l'impacte de la pobresa i la manca d'aliment en aquella realitat estancada que suposa un nínxol de població que necessita aquests serveis''.

Una vegada s'ha posat en marxa la distribució del fresc, ara manca que entri en funcionament també la sala annexa que hi ha al centre; un espai que es vol destinar principalment a la formació dels usuaris sobre com ho han de fer per cuinar els aliments perquè siguin el màxim de saludables i rendibles.

La responsable del centre, Iolanda Cosialls, ha explicat que els dimarts i els dijous són els dies que compten amb l'ajuda de voluntaris, un total de 10 persones. En aquest sentit, ha dit que a l'estiu costa més de trobar-ne, perquè la gent fa vacances. Cada voluntari té un llistat amb el tipus de productes que ha de preparar per cada família. Amb l'arribada del producte fresc i en funció del que els vagi entrant cada dia, es perfilarà properament el sistema per fer-ne la distribució equitativa per tothom.


Comentaris

envia el comentari