Catalunya Diari

El circ envairà Alpicat els dies 21 i 22 de juny

El circ envairà Alpicat els dies 21 i 22 de juny| Redacció - Fotografia: Improvisto’s Krusty Show / Ajuntament d'Alpicat

 Amb un total de 8 companyies, tres de les quals de Lleida, i 15 espectacles, majoritàriament de Catalunya, es buscarà promocionar tant el circ com les companyies de casa. Per aquest motiu, s'han diversificat les disciplines, per donar un ampli ventall de diversió a l'espectador. Acrobàcia, malabars, equilibris, trapezi, llit elàstica, pallassos, clown, musica i tallers per tots els públics són algunes de les propostes que es podran veure.
 
L’Ajuntament d’Alpicat pren la iniciativa amb una proposta que no s’ha realitzat mai abans a la província, però que ja esta més que consolidada a les altres províncies catalanes.
 
La companyia de circ Improvisto's Krusty Show és l'encarregada de la co-organització del festival i de la direcció artística, una companyia amb 15 anys d'experiència i pionera amb aquesta disciplina a la província.
 
Una clara aposta per les activitats familiars
L'Ajuntament de la localitat ha organitzat aquesta activitat perquè cada dia més els pares busquen activitats lúdiques per realitzar amb els seus fills, on s’ho puguin passar tant be els pares com els infants. El format d’activitat familiar és el que realment és consumeix a la societat actual. Des del Consistori asseguren que "hem deixat enrere els temps de portar els nens a les firetes, per passar a compartir pares i fills activitats on tots gaudeixin per igual. I el circ es una de les activitats pioneres en aquest camp".
 
En segon lloc, "per difondre i promocionar el circ a les terres de Lleida, una província amb poca història amb aquesta disciplina però amb molta cultura del teatre i animació al carrer". En el tercer lloc, "per crear una via d’ajuda i promoció a les companyies de la província que opten per produir espectacles amb aquesta disciplina (el 70% dels espectacles programats són de companyies de Lleida), apostem per que els ajuntaments o entitats que consumeixen cultura programin espectacles de proximitat sense perdre qualitat, aspirem a que el festival esdevingui un referent a l’hora de poder veure les companyies de Catalunya i per descomptat les de Lleida". I en quart i últim lloc, "per promoure comercial, artística i socialment una vila com Alpicat, que en els temps que corrent demostra una gran valentia a acceptar dur a terme un projecte d’aquesta envergadura". 


Comentaris

envia el comentari