Catalunya Diari

El concurs de les línies de transport escolar del Sobirà queda desert perquè cap xofer ha presentat cap oferta

El concurs de les línies de transport escolar del Sobirà queda desert perquè cap xofer ha presentat cap oferta| Text i fotos: ACN

 

El concurs de línies de transport escolar del Pallars Sobirà ha quedat desert perquè cap conductor ha presentat oferta. Aquesta mesura l'han adoptat per unanimitat tots els conductors com a mostra de protesta per la modificació d'algunes rutes: deixar la ruta del Batlliu amb un vehicle quan fins ara la feien tres i eliminar la ruta de les Masies de Llaràs al no tractar-se d'un nucli de població. 

Els transportistes també lamenten que les noves condicions econòmiques del plec de clàusules en alguns casos és inferior a l'existent. Llàtzer Sibís, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha exlicat que es tornarà a treure el concurs al mes de juliol i ha afegit que estan disposats a modificar la ruta del Batlliu però en cap cas les condicions econòmiques. Sibís ha explicat que es tracta de revisar els quilòmetres de les rutes i els vehicles necessaris per fer un determinat trajecte.
 
El president comarcal ha explicat que els quilòmetres que es pagaven en algunes rutes eren més del que hi havia de recorregut i el que s'ha fet en les noves clàusules és actualitzar els quilòmetres. Pel que fa als vehicles també s'han revisat donat que en alguns itineraris es pagava una xifra per fer-la amb autobús quan únicament era necessari un minibús o es pagava per fer-la amb un minibús quan es necessitava únicament un jeep 4x4 per fer-la.
 
Sibís ha afegit que s'han volgut posar les 31 rutes de transport escolar del Pallars Sobirà en ordre. Pel que fa a la ruta que s'elimina de les Masies de Llaràs ha explicat que els pares tenen l'opció d'un ajut individualitzat per desplaçament, igual que està succeint en altres disseminats.
 
El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha reiterat que l'actual situació econòmica i política no permet incrementar l'import destinat a cada ruta com alguns dels taxistes reivindiquen. Aquests, després de tres reunions fallides, van optar per no presentar cap oferta a cap ruta i deixar el concurs desert com a mostra de protesta.


Comentaris

envia el comentari