Catalunya Diari

El Conselh Generau d’Aran i l'Ajuntament de Es Bòrdes aconsegueixen les obres immediates del pont del Còc i del dic de Torrasa

El Conselh Generau d’Aran i l'Ajuntament de Es Bòrdes aconsegueixen les obres immediates del pont del Còc i del dic de Torrasa| Redacció - Fotografia: Conselh Generau d'Aran

 

Les gestions fetes per l'Ajuntament de Es Bòrdes juntament amb el Conselh Generau d’Aran, per realitzar obres immediates al pont del Còc i al dic de la Torrassa, han donat el seu fruit. Si la climatologia ho permet aquestes millores de ribera del riu Jueu començaran la propera setmana.

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, i el vicesindic primer d’Aran, Luís Carlos Medina, es van reunir el passat dia 12 de febrer a Madrid amb la directora general de l'Aigua del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, Liana Ardiles, per que la CHEBRO intervingui en retirar la grava del pont del Còc i definir el llit del riu Jueu entre el pont i el dic de Torrasa, i habilitar el dic en la mesura del possible garantint la seva funcionalitat. Aquesta serà la primera intervenció en la Val d’Aran de la CHEBRO de l'any 2015.
 
A la ribera del riu Jueu continuaven existint dos punts força perillosos: el pont del Còc i el dic de Torrasa. El pont del Còc havia vist reduïda la seva capacitat pel pas de l'aigua en un 75% i el dic de la Torrasa està absolutament saturat de grava.
 
En aquesta reunió el síndic d’Aran i el vicesindic d’Aran també van demanar a la directora general una aportació econòmica per la recuperació del camí reial a la Bordeta.


Comentaris

envia el comentari