Catalunya Diari

El Conselh Generau d’Aran organitza un concurs de joguines elaborades amb material reciclat

El Conselh Generau d’Aran organitza un concurs de joguines elaborades amb material reciclat| Redacció - Fotografia: blocs.xtec.cat

 

El Departament d’Agricultura Ramaderia i Medi Natural juntament amb l'àrea de Gestió de Residus del Conselh Generau d’Aran han organitzat el Concurs d’Ecojoguets (joguines elaborades amb material reciclat), per col·laborar amb la VI Setmana Europea de la Prevenció de Residus organitzats per l'Agència de Residus de Catalunya.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de tres anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar una mateixa setmana per tota Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Pel conselhèr d’Agricultura, Ramaderia i Medi Natural d’Aran, Jose E. Arró “l'objectiu del concurs és conscienciar de la necessitat de reciclar i reutilitzar els materials del nostre entorn desenvolupant la imaginació i la creativitat elaborant una joguina pròpia”.
 
A la iniciativa poden participar els nens que cursen educació primària i educació secundària obligatòria, de 6 a 15 anys. Cada participant podrà presentar només una joguina. Aquestes s'hauran de elaborar amb materials reciclats, que puguin trobar-se en el nostre entorn i que ja no s’utilitzen (tetrabricks, cartró, tapes...) o materials que puguin trobar-se a la natura.
 
Els objectes presentats han d’estar acompanyats de:
- Una fitxa que inclogui el nom, edat del nen, el títol, els materials utilitzats i les instruccions d’ús (si són necessaris).
- L'autorització signada pels pares per participar en el concurs i per l'ús de les imatges realitzades pendent el concurs.
 
Els objectes presentats tindran de ser originals i no haver participat amb anterioritat en l'altre concurs. El termini per presentar les joguines serà la setmana del 24 al 28 de novembre de 2014 en el Departament d’Agricultura Ramaderia i Medi Natural (Conselh Generau d’Aran), ubicat al Passeig de la Llibertat, 16, de Vielha. El telèfon és el 973 64 18 01.
 
El jurat estarà format per persones del departament de Medi Ambient i per experts en els arts plàstics. Aquest vetllarà per l'estricte compliment de les normes del concurs i resoldrà els casos dubtosos que s’hagin pogut presentar. El jurat valorarà l'originalitat de la joguina, i l'habilitat manual en funció de l'edat del nen i el disseny. El seu veredicte no pot ser apel·lable.
 
Els premis s’entregaran en el mes de desembre del 2014, es dividiran en categories en funció de les edats i nombre de participants. Els premis es faran efectius en activitats per gaudir a la Val d’Aran El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi Natural del Conselh Generau d’Aran retornarà als participants els objectes presentats un viatge hagi finalitzat el concurs.
 
Per qualsevol dubte o incidència podeu adreceu-vos al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi Natural, a través del 973 641 801 o per correu electrònic a c.madruga@aran.org (persona de contacte: Cristina Madruga).


Comentaris

envia el comentari