Catalunya Diari

El Consell Comarcal de la Segarra detecta unes 60 famílies que no paguen les escombraries

El Consell Comarcal de la Segarra detecta unes 60 famílies que no paguen les escombraries| Text i fotografia: ACN

 

El Consell Comarcal de la Segarra està treballant amb els ajuntaments l'actualització del padró d'habitants de la comarca per tal de poder fer justícia tributària davant les famílies que no paguen les escombraries tot i tenir habitatges en propietat. 

En un primer estudi realitzat per l'àrea de gestió de residus del consell s'ha detectat que més de 60 famílies de la comarca no paguen el rebut. El president de l'ens comarcal, Xavier Casoliva, va explicar durant el ple d'alcaldes que cal posar ordre a aquesta qüestió i va insistir que miressin de tenir el padró actualitzat en la mesura del que sigui possible. 
 
D'altres punts que es van tractar a la sessió d'alcaldes van ser la presentació de la nova convocatòria d'ajuts Leader (grup d'acció rural), on la Segarra hi és present. La nova convocatòria d'ajuts ascendeix a més de 700.000 euros a la comarca i la característica principal dels projectes rau en la idea de potenciar productes agroalimentaris, activitats turístiques i activitats de promoció patrimonial i serveis.
 
D'altra banda, el conseller comarcal de l'àrea Tècnica i Territorial, Josep Llobet, va explicar als alcaldes els treballs que des del consell s'han fet per buscar solucions a les destrosses arran dels aiguats que va patir la comarca el passat mes de novembre i, a més, es va informar de la línia d'ajuts des de la Diputació de Lleida que hi haurà per gestionar aquests anys.
 
En un àmbit social, els alcaldes de la Segarra es van posar d'acord d'avant la petició de mirar de ''sacsejar el sistema'' amb temes com els refugiats a la comarca i el robatori de cable telefònic que pateixen molts municipis. A més es va aprofitar la sessió per donar a conèixer l'informe del Síndic de Greuges que ha rebut el consell on la Segarra consta que s'han rebut 21 queixes i 27 consultes. Tant les queixes com les consultes més vistes són per qüestions de polítiques socials, referents a saber els serveis que es presten davant temes com la infància i l'adolescència.
 
També es va informar els alcaldes de la nova convocatòria sobre ajuts Feder (Fons europeus de Desenvolupament regional) que permetrà als ajuntaments realitzar obres com enllumenat públic o posar calderes de biomassa a equipaments municipals.


Comentaris

envia el comentari