Catalunya Diari

El Consell Comarcal de les Garrigues incorpora tres camions per a la recollida de residus

El Consell Comarcal de les Garrigues incorpora tres camions per a la recollida de residus| Text i fotografia: ACN

El Consell Comarcal de les Garrigues ha incorporat tres nous camions per a la recollida de residus a la comarca, dos per a la recollida de residus sòlids urbans (RSU) i un per a la recollida selectiva.

Els nous vehicles estan equipats amb transmissió automàtica, càmeres posteriors per facilitar la recollida i caixa totalment tancada per evitar degoteig de la càrrega i males olors. A més, tant aquests nous camions com la resta s'han dotat amb un sistema de pesatge que permetrà al Consell conèixer la quantitat de brossa recollida per contenidor i, per tant, el pes dels residus recollits a cada localitat de la comarca, segons han explicat des de la institució.

Aquest sistema de pesatge facilitarà al Consell una informació de primera mà que permetrà aprofundir en les dades de recollida per contenidor, de forma que es podran prendre les mesures oportunes per millorar la funcionalitat dels contenidors integrants del servei de recollida. La freqüència de la recollida a les Garrigues es manté en sis dies per setmana a les Borges Blanques, Juneda i Arbeca, i tres dies per setmana a la resta de localitats més petites, segons han explicat des de l'ens comarcal.

Durant el mes de novembre, el Consell Comarcal de les Garrigues, conjuntament amb els ajuntaments de la comarca, va finalitzar la substitució de la totalitat dels contenidors de les diferents fraccions de recollida selectiva de residus. En aquest breu període de temps que la nova distribució de contenidors ha entrat en funcionament, ja ha augmentat el 9% en el cas de la recollida de fracció selectiva i un 13,4% en el cas de la recollida de paper i cartró respecte de les tones recollides l'any passat.


Comentaris

envia el comentari