Catalunya Diari

El consultori Mèdic de Raïmat s'amplia

El consultori Mèdic de Raïmat s'amplia| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 Mitjançant la línia d’ajuts adreçades a equipaments sanitaris l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) ha ampliat el centre d’atenció primària en uns 45 metres quadrats, guanyant més espai per l’atenció dels pacients amb una nova consulta i una sala d’espera més amplia. També s’ha millorat l’accessibilitat i l’adaptació dels lavabos.
 
El president de la Diputació de Lleida ha explicat que aquesta actuació reforça el concepte de servei de qualitat des de la proximitat, que és el que garanteix la màxima eficiència i eficàcia. En aquest sentit, ha indicat: "Des de la Diputació de Lleida estem absolutament compromesos amb les inversions en l’àmbit de la Salut Pública tant en consultoris municipals com en hospitals de referència del territori i en altres conceptes de Salut Pública als municipis".
 
Un dels objectius que es plantegen als consultoris mèdics, segons ha explicat Reñé, és que puguin disposar de tres consultes, una pel metge, una altra per la infermera i una tercera que actua com a sala de cures.
 
Raïmat forma part de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) d’Almacelles i actualment el metge i la infermera passen visita els dilluns i dijous al matí amb una mitjana de 25 visites els dies de consulta.
 
En el discurs inaugural, Reñé ha indicat que la Diputació de Lleida porta a terme una important acció en matèria de salut pública d’acord amb les competències que li són assignades per llei i en coordinació amb els ens locals i la Generalitat per tal de programar les actuacions més necessàries en tot moment. La corporació col·labora amb el territori amb diversos projectes d’obra, com ara ampliacions de consultoris locals, la creació de tanatoris i sales de vetlla; i en un àmbit territorial de cobertura més ampli, es fa càrrec de projectes de construcció i condicionament d’equipaments hospitalaris, així com també de l’adquisició tecnològica per als centres d’atenció primària i de referència.
 
La institució també finança els ajuntaments perquè puguin disposar del servei de socorrisme en les piscines públiques durant l’estiu, així pel foment d’Espais lúdics i de salut a tots els municipis de les comarques de Lleida. Uns espais dissenyats per promoure l’activitat física i, al mateix temps, la interrelació social de joves i gent gran.
 
A l'acte d'inauguració, han acompanyat a Reñé,  l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el director dels Serveis territorials de Salut a Lleida, Josep Pifarré, i la presidenta de l’EMD de Raimat, Ainhoa Casabón. Per part de la corporació, també han assistit a l’acte inaugural el vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla; el vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Josep Ramon Ibarz, i el diputat Antoni Ponz.


Comentaris

envia el comentari