Catalunya Diari

El correfocs i el campanar destaquen en el nou cartell de Festa Major de les Borges

El correfocs i el campanar destaquen en el nou cartell de Festa Major de les Borges| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 El jurat ha escollit la creació de la borgenca Mª Carme Pagès Guitart, que utilitza la fotografia per plasmar “els actes més rellevants de la festa”, amb elements representatius com el correfocs i un dels indrets emblemàtics de la ciutat, el campanar. El concurs està convocat per l’Ajuntament de les Borges a través de la Comissió de Festes.  
 
L’autora ha explicat que s’ha inspirat “en els elements que em recorden a les festes majors de la meva infantesa, com el Castell de Focs” i ha afegit que amb aquesta creació ha volgut “retratar el més distintiu de la festa juntament amb un dels elements identificatius de les Borges”. Per la seva part l’alcalde de les Borges, Enric Mir, ha destacat “aquesta perspectiva de la Festa Major integrada al municipi, ja que només amb un cop d’ull al cartell es pot percebre la catalanitat i l’essència d’una festa que combina alguns dels actes més esperats, l’esclat del foc i els diables, amb el principal emblema de les Borges, el campanar”. Mir ha format part del jurat que ha escollit el cartell guanyador, juntament amb la regidora de Governació, Núria Palau, un membre de la Comissió de Festes i finalment, un representant del món de la pintura i un altre de les arts gràfiques.
 
Mª Carme Pagès, de 56 anys, és infermera de professió i aficionada a la fotografia. La guanyadora és originària de les Borges Blanques tot i que actualment viu i treballa a Andorra. Pagès veurà el seu cartell exposat juntament amb la resta d’obres presentades en una mostra que tindrà lloc per Festa Major, els propers 6, 7, 8 i 9 de setembre, a l’Espai Macià.


Comentaris

envia el comentari