Catalunya Diari

El festival Atacdejazz torna a Tàrrega els dies 27 i 28 de juliol

El festival Atacdejazz torna a Tàrrega els dies 27 i 28 de juliol| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 Tot i que el pressupost es redueix un 40%, situant-se en 10.500 euros, els programadors han aconseguit aplegar sis concerts amb una vintena de músics, els quals s’han avingut a rebaixar el catxé. "Hem reduït el pressupost, però no hem baixat el llistó de qualitat de les propostes", ha subratllat Josep Mestres, portaveu de l’Atacdejazz. Al mateix temps, aquesta cita cultural deixa de ser gratuïta i s’estableix un preu d’entrada de 5 euros amb consumició inclosa. "És un preu simbòlic que busca la complicitat dels melòmans en aquests temps difícils per la cultura", indica Mestres.
 
En aquesta vuitena edició, l’Atacdejazz es manté fidel a l’esperit que l’ha caracteritzat des dels seus inicis l’any 2004: convocar una trobada festiva entre músics del jazz català i els aficionats al gènere transformant el Camp dels Escolapis en un genuí club a l’aire lliure. La programació es continua basant en estrenes de nous projectes tant de noms veterans com de figures emergents: Albert Cirera, Juan de Diego, David Soler, Sergi Sirvent, Marc Ayza i Core Rhythm. Adaptant-se al pressupost, l’Atacdejazz 2012 aparca les jam sessions col·lectives que servien de colofó i oferirà al seu lloc sessions experimentals a càrrec dels solistes David Soler i Marc Ayza. Val a dir que l’Atacdejazz, sempre obert als nous corrents del gènere, inclourà per primer cop un concert de hip-hop electrònic, de la mà del combo Grandmixer.
 
Programació dia 27 de juliol
- 22.00 hores: CIRERA & TRES TAMBORS (jazz-blues)
Albert Cirera (saxo), Marco Mezquida (piano), Oscar Domènech (bateria) i Marko Lohikari (contrabaix). Jazz i blues conflueixen en el so d’aquest quartet de Barcelona capitanejat pel saxofonista Albert Cirera. Tàrrega serà una de les ciutats on presentaran el seu darrer àlbum.
 
- 23.30 hores: TRAKAS (jazz-groove)
Juan de Diego (trompeta i flugelhorn), Abel Boquera (òrgan), Jordi Matas (guitarra) i Caspar St. Charles (bateria). El trompetista bilbaí Juan de Diego lidera el quartet de jazz-groove Trakas, banda amb la qual edita nou disc, Erbestea. Juan de Diego acumula una fructuosa experiència amb altres formacions. Establerts a Barcelona, Trakas conreen repertori propi al costat de clàssics d’Horace Silver o Donald Byrd.
 
- 01.00 hores: FRANKAMENT (experimental)
David Soler (guitarra elèctrica). Un laboratori de guitarra elèctrica amb caràcter experimental, acompanyat de projeccions audiovisuals.
 
Programació dia 28 de juliol
- 22.00 hores: SERGI SIRVENT i OCTOPUSSY CATS (jazz contemporani)
Sergi Sirvent (piano), Jordi Gaspar (contrabaix), Jordi Gardeñas (bateria), Jaume Llombart (guitarres), Voro García (trompeta), Hugo Astudillo (saxo), Albert Cirera (saxo tenor) i Pau Domènech (clarinet). Aquest octet és el vehicle idoni perquè el pianista Sergi Sirvent plasmi el seu repertori en un format instrumental més ampli, amb diversitat de timbres i textures. Pinzellades de clàssica, brasilera o d’avantguarda bastiran un eclèctic recital amb influències de Miles Davis, Duke Ellington o Thelonius Monk. Recentment ha estat enregistrat per la BBC i ara mescla nou disc a Nova York.
 
- 23.30 hores: GRANDMIXER (electro hip-hop)
Marc Ayza (percussió), Core Rhythm (vocal)  i Tom Warburton (baix). Projecte liderat per Marc Ayza, músic habitual de l’escena de la música negra a Barcelona, fent-li costat l'MC novaiorquès Core Rhythm. El jazz transita per noves vies en aquest concert d’elegant vestimenta electrònica.
 
- 01.00 hores: DJAZZ MARC AYZA (sessió de DJ)
El bateria Marc Ayza posarà el colofó amb una sessió acompanyat de l’equip audiovisual de l’Atacdejazz.


Comentaris

envia el comentari