Catalunya Diari

El Festival de l’Horta més solidari

El Festival de l’Horta més solidari| Redacció - Fotografia: Festival de l'Horta

 

El Festival de l’Horta torna un any més per Sant Joan, més solidari que mai. I no podia ser d’altra manera, ja que els artistes que hi actuen ho fan de manera altruista per poder tirar endavant una nova edició, davant la falta de suport per part de l’administració. 

El festival, que s'iniciarà aquest dijous a partir de les 20.00 hores, col·laborarà amb el Banc dels Aliments de Lleida oferint un descompte en les consumicions del festival a canvi de donatius d’oli, conserves de peix i llet. Aquests productes, segons Oriol Berenguer, director del Banc dels Aliments, "són els més necessaris ara mateix." 
 
A més, el festival també tindrà un espai del pallasso Gran Magí i el seu projecte #nepal2552, un viatge solidari que portarà a Magí Valls a fer una ruta en furgoneta entre Lleida i Katmandú de 2.552 hores de viatge i 15.000 quilòmetres de carretera, travessant 10 països i fent actuacions –passant el barret- durant la seva ruta. L’objectiu és fer 30 dies d’actuacions en orfenats, centres d’acollida, escoles, carrers i camps de desplaçaments, creats pel terratrèmol que va patir el Nepal entre finals del mes d’abril de 2015 i les posteriors rèpliques durant el mes de maig, i que van provocar la mort de més de 1.500 persones i devastar una bona part del territori. Al mateix temps, a l’arribada al Nepal, Magí Valls, farà donació de la furgoneta  a alguna organització per a usos socials i d’ajuda i suport.
 
Sense suport
Aquest 2016, el Festival de l’Horta es plantejava no continuar amb el certamen per la falta de recursos i de suport per part de l’administració. Fins que fa un mes, uns quants grups de Lleida, animats per Jordi Reixac 'Mante', davant les notícies que el festival deixava de celebrar-se, van decidir proposar-se per a tocar gratuïtament i poder fer-ne possible una nova edició. 
 
Pastorets Rock, Mondo Loco, Lokito Lopongo, Joan Baró, Pd Caganer i Antonio Herreros són aquests artistes que s’han ofert a tocar de forma gratuïta i que formen el cartell del festival. A més, s'hi sumen grups novells com Autoblues i Blue Rain, aquests últims, molt joves però que ja visiten el festival per segona vegada. També actuaran oan Baró, Son Dos i Magic Duo. 


Comentaris

envia el comentari