Catalunya Diari

El festival d'espectacles de petit format 'Cua d'estiu', creix

El festival d'espectacles de petit format 'Cua d'estiu', creix| Redacció - Fotografia: Cua d'EstiuL'encarregat d'inaugurar el festival serà Pep Gimeno 'Botifarra', l’exponent més clar del que és la cançó popular, que arriba del País Valencià i actuarà aquest divendres a la plaça de l’Ajuntament de Fondarella. Dissabte, els visitants podran gaudir d’un espectacle de dansa fet a mida amb el títol de 'Dansa per a una nit d’estiu' de la mà de la companyia de dansa Montse Miret, així com dels 'Romanços de fil i canya', cançó popular i d’arrel de la mà de les Krregades de Romanços, recent arribades d’Alemanya on han presentat el seu darrer treball al festival Tamburimundi de la localitat de Freiburg.

Malabars de llum i foc de la mà de la companyia Improvisto’s Krusty Show que presenten l’espectacle 'Fingerlight' o un espectacle de titelles d’objectes 'Vet aquí que una vegada' són propostes del festival per a tots els públics, així com l’espectacle participatiu que clou el festival el 28 de setembre, 'Arrels i memòria', un curiós concert dramatitzat on a través de diferents imatges històriques de la vida quotidiana el públic es traslladarà a altres temps que configuren el seu àlbum de records.

Més espectacles i escenaris

Si bé l’any passat els quatre espectacles van tenir lloc en divendres, enguany els dies de programació són divendres, dissabte i vigília de festiu (com és el 10 de setembre). En aquesta segona edició el festival duplica espectacles (dels 4 espectacles de l’any passat es passa als 8 d’enguany); triplica escenaris passant d’un a tres i s’obre a diferents disciplines artístiques. Així, la música continua essent un eix transversal però enguany també s’incorporen més disciplines artístiques com la dansa, que s’afegeix a la cançó, la poesia, les titelles, els malabars i fins i tot un espectacle històric.


Els escenaris on es porta a terme el festival són jardins particulars com ara el jardí de Cal Combelles, un escenari íntim i natural que s’afegeix enguany al festival i que juntament amb el pati de Cal Ros (una casa del 1707), on es va iniciar l’any passat, li confereix un caràcter propi. Enguany també com a novetat s’hi suma un espai públic: la plaça de l’Ajuntament de Fondarella.

En tota la programació la 'Cua' es fa ressò de la celebració de l’Any Espriu amb l’espectacle 'He mirat aquesta terra'. En el marc del festival també podrem assistir a la prèvia de l’espectacle 'El setge de Lleida 1707' que rememora la caiguda de Lleida a mans de Felip V i que s’estrenarà en el marc dels actes del Tricentenari (1714-2014) a Lleida i que posteriorment viatjarà al Born, a Barcelona.

Aquest festival està organitzat per l’Ajuntament de Fondarella, la companyia Teatre de Butxaca de Mollerussa i la productora musical La Gata Roja de Castellserà.


Comentaris

envia el comentari