Catalunya Diari

El festival Paupaterres arranca divendres la seva 18a edició

El festival Paupaterres arranca divendres la seva 18a edició| Redacció - Fotografia: Paupaterres (Arxiu)

La capital de l'Urgell acull aquest divendres i dissabte, els dies 17 de juliol i 18 de juliol, el Paupaterres, el festival d'estiu de gran format més important de la província, que convertirà Tàrrega al llarg de dos dies en l'epicentre musical de les Terres de Lleida.

Amb una programació a l'alçada de la seva majoria d'edat, durant els dos dies que dura el certamen, s'oferiran 13 concerts per a tots els gustos i d'estils tan diversos com l'ska, el hip hop, el rock i la barreja de sons tradicionals i electrònics.

Per l'escenari del Paupaterres hi passaran al llarg de divendres i dissabte formacions emergents i propostes consolidades del panorama musical dels Països Catalans. El divendres, dia dia 17 de juliol, serà el torn de Zoo, Esne Beltza, Morena Tradipatxanga, La Familia Torelli i Dr. Prats. Dissabte 18, el d'Els Amics de les Arts, Kepa Junkera & Sorginak , La Terrasseta de Preixens, Soweto, Xeic i Alu Spear. El cartell, que enguany també inclou un focus dedicat a la música del País Basc, reuneix alguns dels grups més importants del panorama català del moment, i combina la festa amb el talent de les terres de Lleida.

A més, entre grup i grup s'incorpora a la programació formacions vinculades l'Associació Ponent Roots, amb qui aquest any l'associació Paupaterres ha signat conveni de col·laboració, que també es tradueix en la participació activa dels seus dos organitzadors com a selectors (DJs) la nit del divendres 17 de juliol per a fer ballar al públic assistent.

Un festival amb 18 anys d'història
Fins a un total de dos-cents grups han passat al llarg d'aquetes divuit edicions del festival Paupaterres de Tàrrega, des del primer concert en directe del grup Manel a formacions internacionals com Dhoad del Rajasthan, Kristi Stassinopoulou de Grècia i formacions de França com Les Baukakes, Madeleines o La Varda.

Actualment el Paupaterres tot i que començà com festival de música folk ha esdevingut un aparador musical sense etiquetes a la província de Lleida.

Gastronomia i artesania
Més enllà de la programació, el festival ofereix durant els dos dies sopars a la fresca al mateix recinte del Càmping Municipal on, a partir de les 21.00 hores, el públic pot degustar diferents productes típics d'altres països així com també de les nostres contrades.

El recinte del Càmping Municipal acollirà, a més, un mercadet de Paradetes d'artesania on els assistents podran comprar productes artesans o relacionats amb la música i el nostre entorn.

Un festival per a tota la família
El dissabte a partir de les 18.00 hores el Càmping Municipal acull el Paupakids, l'espai infantil del Paupaterres, que de mica en mica s'ha consolidat com un esdeveniment propi dins del Festival. Aquest any i com a novetat, comptarà amb un amfitrió especial, en Pau, el personatge de la família dels Súpers, del Club Super 3, que actuarà en directe al Càmping Municipal. A banda, els nens i nenes podran gaudir del grup d'animació Ambäukatunàbia i el seu Bassal Rock, un espectacle que uneix l'animació musical en directe amb activitats aquàtiques, entre altres.

L'ampliació d'activitats d'enguany del Paupakids ha estat possible gràcies al conveni amb l'Associació Alba d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i més concretament amb Quàlia, l'àrea de projectes educatius, que s'encarregaran de la coordinació del PaupaKids.

Aquesta cita cultural, que fa del mestissatge musical la seva bandera, està organitzada per l'Associació Paupaterres i l'Ajuntament de Tàrrega i ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari