Catalunya Diari

El Festival Paupaterres de Tàrrega atrau 8.000 espectadors i manté el seu caràcter referent a la demarcació de Lleida

El Festival Paupaterres de Tà rrega atrau 8.000 espectadors i manté el seu carà cter referent a la demarcació de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

Tàrrega ha revalidat un any més el caràcter multitudinari del Paupaterres - Festival Musical d'Estiu de les Terres de Lleida. El públic ha respost de nou a la convocatòria i unes 8.000 persones han gaudit aquest cap de setmana dels concerts programats al Càmping Municipal de la capital de l'Urgell.

La xifra es manté en relació a l'any passat, fet que certifica la plena consolidació del Paupaterres a les portes del seu 20è aniversari. A més, també cal sumar els 1.500 assistents al PaupaKids de la tarda de dissabte. Amb aquesta elevada afluència d'espectadors, el festival apuntala el seu caràcter referent a la demarcació de Lleida. Els organitzadors, l'Associació Paupaterres i la Regidoria de Cultura, fan palès un balanç molt positiu d'aquesta 19a edició, tant pel que fa al volum de públic com a la qualitat i la varietat dels artistes participants.

La programació del Paupaterres ha evolucionat amb els anys i actualment esdevé un eclèctic aparador de l'escena musical, ampliant el ventall de gèneres i conjugant noms ja coneguts amb músics emergents. Així mateix, també s'han saldat amb èxit atractius paral·lels com els expositors d'artesania i els sopars a la fresca, pels quals s'ha augmentat la infraestructura incorporant més taules i cadires. També ha gaudit de bona acceptació el concert programat el dissabte al migdia al Local de la Societat Ateneu a càrrec de Big Ok (el nou projecte de Paul Fuster), que podria donar peu a futures ampliacions del Paupaterres.

Un cartell ple d'al·licients
El 19è Paupaterres s'obrí la nit de divendres amb els artistes locals Carlitos Miñarro i La Terrasseta de Preixens, compartint cartell amb els sons mediterranis de Xaluq, la rumba de Sabor de Gràcia i els ritmes dels valencians El Son de la Chama. La primera vetllada ja va atraure uns 3.000 espectadors. El moment àlgid, congregant 5.000 persones, arribà la nit de dissabte amb els plats forts del festival: els jamaicans The Skatalites, llegenda viva de l'ska, i Blaumut, quintet que va encisar amb el seu pop-folk melòdic. També van recollir molts aplaudiments The New Catalan Ensemble, agrupació de fusió ètnica; el binomi Joan Garriga (La Troba Kung-Fú) i Madjid Fahem (guitarra de Manu Chao); i el ciclònic Dr Ring Ding, artista alemany d'ska ara acompanyat pels barcelonins Freedom Street.

Unes hores abans, durant la tarda de dissabte, el Càmping Municipal ja s'havia omplert de famílies gaudint de les activitats de lleure infantil del PaupaKids, la parcel·la del Paupaterres destinada als menuts. Jocs, atraccions, tallers i animació van configurar un programa en què no faltà en Pau, un dels rostres més populars del Club Super 3.


Comentaris

envia el comentari