Catalunya Diari

El Garrigues Guitar Festival 'Memorial Emili Pujol' programa aquest estiu 15 concerts

El Garrigues Guitar Festival 'Memorial Emili Pujol' programa aquest estiu 15 concerts| Redacció - Fotografia: http://garriguitar.com/

 


El Garrigues Guitar Festival 'Memorial Emili Pujol' celebrarà del 5 de juliol al 27 d'agost la cinquena edició del certamen, una activitat que enguany suma concerts i noves poblacions dins del territori comercal de les Garrigues. En total s'han programat 15 actuacions.Vinaixa, l’Espluga Calba i el Cogul són els municipis que donen suport a l’esdeveniment internacional, juntament amb els habituals com la Granadella, les Borges Blanques, Juneda, Arbeca, la Pobla de Cérvoles, Granyena de les Garrigues i Lleida capital.
 
La presentació ha tingut lloc aquest dijous a l’Aula Magna de l’IEI , i ha comptat amb la participació de la directora de l’IEI, Montserrat Macià; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas; i el director del festival, Isidre Piñol. la seva intervenció, Macià ha destacat que des de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida es dóna suport a aquesta iniciativa que vol acostar la música culta a la ciutadania, barrejant reconeguts intèrprets internacionals arribats de tot el món, però també amb una important presència de músics locals i nacionals.
 
També ha recordat la figura d’Emili Pujol i la copiosa obra i el llegat esplèndid que va deixar l’any 1980 quan va morir aquest insigne mestre de guitarra, viola de mà, musicòleg, pedagog i compositor, nascut a la Granadella l’any 1886. Ha explicat el vincle que uneix l’IEI amb la figura d’Emili Pujol i l’interès en homenatjar el musicòleg lleidatà i fomentar els estudis musicològics, camp en què el compositor i intèrpret lleidatà va acreditar la seva capacitat investigadora. En aquest sentit ha destacat que es tracta d’un homenatge a l’ampli llegat que va deixar Emili Pujol i un reconeixement a la tasca divulgadora de la música.
 
Antoni Villas ha reiterat l’aposta del territori pel territori, en el sentit que són activitats com aquestes les que fan que molts ciutadans descobreixin indrets nous. Per la seva part, el director del festival ha fet un repàs de les actuacions i ha destacat que la intenció és que la comarca de les Garrigues sigui el centre d’atenció musical del moment, portant grups i músics d’un ampli espectre. També ha reiterat la intenció d’obrir, encara més, el coneixement de l’obra d’Emili Pujol, de manera que enguany, la majoria d’actuacions comptaran amb peces d’aquest il·lustre compositor.
 
Des de la tiorba, la guitarra o el llaüt, els músics interpretaran les peces en espais d’un gran valor patrimonial i sentimental, combinat amb la gastronomia, les activitats lúdiques i les mostres de cultural popular i tradicional. 
 
La inauguració anirà a càrrec d’Ensemble XXI, amb l’espectacle ‘Danses i llegendes’, amb música i danses orientals i celtes inspirades en antigues llegendes.
 
Els concerts inclouen interpretacions de mestres consagrats i joves talents. Solistes, cambres i orquestres. Clàssics i contemporanis en guitarra i un repàs a la música de tots els temps.


Comentaris

envia el comentari