Catalunya Diari

El Govern comença les obres de compensació de regadiu de Peramola i Basella

El Govern comença les obres de compensació de regadiu de Peramola i Basella| EP - Fotografia: Generalitat de Catalunya

 Amb el començament de les obres, es dóna compliment a aquesta llarga reivindicació d'aquests municipis i, en col·laboració amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), es compleix aquesta vella promesa que permetrà als municipis tenir les terres de regadiu per compensació amb les parcel·les de terreny fèrtil que van comportar la construcció dels embassaments, i així poder mantenir i millorar l'activitat agroramadera dels municipis.
 
La Comunitat de Regants del Reg de Peramola-Bassella (marge dret) ha manifestat la voluntat d'executar directament les obres necessàries per satisfer l'import corresponent a la contribució econòmica dels beneficiaris. La xarxa de distribució té previst regar un total de 554,94 hectàrees, de les quals 481,01 pertanyen a Peramola i 73,93, a Bassella, i el nombre d'explotacions beneficiades és de 103.
 
La Generalitat executarà la xarxa secundària fins a arribar al filtre dels hidrants, amb un import previst de 2.857.810 euros i la Comunitat de Regants executarà des d'aquest punt fins a les preses parcel·làries amb un import de 538.291 euros.
 
Segons el Departament d'Agricultura, amb aquestes obres només faltarà acabar la part corresponent a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre.


Comentaris

envia el comentari