Catalunya Diari

El grup de colònies l’Estel Nou de Juneda fa 25 anys

El grup de colònies l’Estel Nou de Juneda fa 25 anys| Redacció - Fotografia: L'Estel Nou de Juneda

 Per celebrar els 25 anys de colònies a Juneda han elaborat un calendari d’actes:
- Aquest divendres dia 30 de novembre, al complex cultural de Juneda, hi haurà una xerrada per a tots els públics on el convidat serà el Xesco Espar, l’ex-entrenador del FC Barcelona, el qual ens parlarà sobre la necessitat de créixer davant la crisi actual. En acabar l’acte hi haurà la possibilitat d’adquirir el llibre de l’autor. 
- El dimecres 6, dijous 7, i divendres 8 de desembre es farà una sortida per als nens de 2n, 3r, 4t d’ESO i 1r de Batxillerat.
- El dia 15 de desembre, al Teatre Foment de Juneda, es farà un càsting dels nens que vulguin ser monitors a les nostres colònies. El càsting està obert a tots els joves que cursen a partir 4t d’ESO en endavant.
- El dissabte 16 de Març del 2013 tindrà lloc una bacanal a la Casa Miravall de Juneda on es retrobaran tots aquells monitors ique han passat per l’Estel Nou durant aquest 25 anys.
- El dissabte 4 i diumenge 5 de maig tindran lloc unes colònies familiars. En aquest cap de setmana els pares tindran l’oportunitat de gaudir de les diferents activitats que els seus fills fan a les nostres colònies. Separarem la colònia en dos: pares i fills. 
- Com cada any les nostres colònies duren 12 dies i aquest any cauen del dimecres 18 al diumenge 29 de juliol del 2013.  
- El dimarts 20 d’Agost tindrà lloc el famós escala en hi-fi on hi participaran nens, monitors i ex-monitors. 25 anys donen per molt, així que es farà un repàs de les cançons que han passat a la història durant tot aquest temps.
- Per finalitzar els actes el 21 de setembre de 2013 i a la Pista Parc Alegria es farà el fi de festa. Durant tot el dia es faran activitats per tot el poble i a la nit un sopar popular i un concert per a tothom.
 
Breu història de l'entitat

El grup de colònies L’Estel Nou de Juneda pertany a la parròquia Transfiguració del Senyor de la mateixa localitat. El grup forma part del CEC (Centre d’Esplais Cristians) i dins d’aquest del MCECC (Moviment de Centres d’Esplai Cristians). Aquesta organització està formada aproximadament per una vintena de membres, entre monitors i pre-monitors, l’edat dels quals rau entre els 16 i els 28 anys. 


Durant els 25 anys de l’entitat hi ha passat més d’una centenar de monitors i més d’un miler de nens.


 


La seu de l'entitat, al formar part de la Parròquia del poble, és el mateix Casal Parroquial. En aquest disposem d’una sala pròpia per reunir-nos durant l’any així com també d’una sala on s’hi pot guardar tot el material aprofitables d’un any a l’altre.
Els pilars sobre els què es sosté el projecte educatiu de les colònies Estel Nou són l’educació en valors i l’educació en la fe cristiana. Tothom es conscient que aquests han de ser els punts de referència al moment de dur a terme les activitats i d’això en són sabedors tant els propis monitors (puguin compartir o no el pensament cristià), com els pares i mares que decideixen portar els seus fills i filles a les nostres colònies. Comentaris

envia el comentari