Catalunya Diari

El mercat de les Borges es trasllada provisionalment al passeig del Terral

El mercat de les Borges es trasllada provisionalment al passeig del Terral| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 Aquest és l’acord al què han arribat l’Ajuntament i els paradistes per tal que aquests puguin continuar la seva activitat i donar servei als ciutadans de les Borges durant els dies que durin les obres, que previsiblement s’allargaran dos mesos. Durant aquest temps l’accés dels vehicles al carrer la Bassa quedarà tallat, però tindran pas fins a la Plaça a través del carrer Concepció Soler, que canvia el sentit de la circulació per la plaça Ramón Arqués.  
 
La remodelació del carrer la Bassa, prevista des de mitjans del mes de maig, es va aplaçar fins passat l’estiu després d’una reunió entre el consistori i els veïns i comerciants de la zona "per no interferir en la campanya estiuenca de vendes", recorda el regidor d’Urbanisme, Francesc Mir. No obstant, les obres s'han iniciat aquest dilluns, tal i com es va acordar, "perquè l’estat actual del carrer, molt malmès, no permet cap demora", afirma Mir. Les obres consistiran en la completa renovació del sanejament, la col·locació d’un nou empedrat i per finalitzar, la construcció de noves voreres. La millora més destacada però, consistirà en la creació d’un pas de vianants elevat que enllaçarà el final del carrer la Bassa amb el Terrall, de manera que serà un accés directe per als ciutadans i farà que els vehicles hagin de reduir la velocitat, per la qual cosa es guanyarà en seguretat.
 
Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, les actuacions "afavoriran l’impuls econòmic de l’eix comercial de la ciutat, ja que tant les noves llambordes com les voreres més amples en alguns trams permetran milloraran la mobilitat dels ciutadans". La primera actuació serà enderrocar el paviment de la calçada, mentre els vianants circulen per la vorera. Després els veïns podran passar per la calçada mentre es fan les voreres noves. L’obra contempla el manteniment de les places d’aparcament al carrer la Bassa.


Comentaris

envia el comentari