Catalunya Diari

El mercat setmanal de la Seu d'Urgell es celebrarà aquest dimarts tot i ser festiu

El mercat setmanal de la Seu d'Urgell es celebrarà aquest dimarts tot i ser festiu| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

El mercat municipal de la Seu d'Urgell romandarà obert aquest dimarts, dia 6 de desembre, Dia de la Constitució, i ocuparà, com cada dimarts, la plaça dels Oms, la plaça Patalín i els carrers Majors i Canonges de la ciutat. 

L'obertura en festiu s'acull a l'ordre EMO/156/2015 del Departament d'Empresa i Educació de la Generalitat de Catalunya, pel qual s'estableix el calendari d'obertura dels establiments comercials en diumenges i dies festius per a l'any 2016 i autoritza l'obertura de 8 dies festius, un dels quals és el 6 de desembre. L'acord pres a la Junta de Govern Local de 26 d'octubre de 2015 ratifica aquest permís. 
 
El mercat dels dimarts està format per una seixantena de parades, la meitat de les quals corresponents a productes d'alimentació (fruites i verdures, bolets, embotits, formatges, mel, pa...), i l'altra meitat a productes no alimentaris (tèxtil, calçat, marroquineria, bijuteria, entre d'altres). 
 
La Seu celebra, des de temps immemorials, dos mercats de venda ambulant a la setmana, els dimarts i els dissabtes. Val a dir que els mercats són un element estratègic, conjuntament amb el comerç, per al desenvolupament econòmic i turístic de la ciutat.


Comentaris

envia el comentari