Catalunya Diari

El millor cinema fantàstic es dóna cita a Tàrrega del 21 al 23 d’octubre amb el 3r Galacticat

El millor cinema fantàstic es dóna cita a Tàrrega del 21 al 23 d’octubre amb el 3r Galacticat| Redacció - Fotografia: Fotogramas

 

Cinemes Majèstic de Tàrrega (avinguda Catalunya, 54) celebra els dies 21, 22 i 23 d'octubre la tercera edició de Galacticat, la Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent, un aparador del millor cinema de ciència ficció. En aquesta ocasió es recuperaran clàssics i es presentaran estrenes destacades del gènere. Enguany, a més, es commemora el 50è aniversari de la nissaga televisiva i cinematogràfica Star Trek entre altres continguts.


La mostra homenatja enguany Star Trek, una de les nissagues galàctiques més aclamades de la història del cinema i la televisió. Aquest 2016 Star Trek celebra el 50è aniversari de l'emissió per televisió del seu episodi pilot i Galacticat se suma al merescut tribut amb la col·laboració de l'entitat Star Trek España. Així, el dissabte 22 d'octubre (17.00 hores) s'oferirà una conferència a càrrec d'experts "trekkies" i la projecció de tres pel·lícules emblemàtiques de la saga: 'Star Trek: La ira de Khan'; 'Star Trek: En busca de Spock'; i 'Star Trek: Misión salvar la Tierra'. Tot plegat, per només 3 euros. D'altra banda, el diumenge 23 d'octubre al migdia es projectaran de franc els primers capítols de la sèrie televisiva. Paral·lelament, la Sala Marsà de la Casa de Cultura acollirà una exposició sobre l'univers Star Trek, oberta fins al 6 de novembre. L'espai exhibirà cartells, objectes, marxandatge i altres curiositats que caracteritzen el món dels "trekkies".


 


Prèviament, Galacticat 2016 s'obrirà el divendres 21 d'octubre (21.00 hores) amb l'estrena del film de producció russa 'Hardcore Henry'. Cinemes Majèstic de Tàrrega serà una de les 6 sales a l'Estat espanyol que projectaran la cinta, camí a convertir-se en pel·lícula de culte. Rodada en primera persona (pla subjectiu) i farcida d'efectes visuals, 'Hardcore Henry' va rebre el premi del públic del Festival de Toronto 2015.


 


I per a completar la programació d'actualitat, Galacticat projectarà el darrer film del director Tim Burton, 'El Hogar de Miss Peregrine para niños peculiares', en col·laboració amb Cine Club La Lloca; 'El meu amic gegant', d'Steven Spielberg al preu especial de 3 euros; i la pel·lícula més taquillera del moment, 'Un monstruo viene a verme', de Juan Antonio Bayona. Es preveu que en la sessió del dissabte 22 d'octubre (20.15 hores) els germans Bayona facin acte de presència a la catifa vermella de Cinemes Majèstic de Tàrrega.


 


Galacticat 2016 aposta per la recuperació de grans clàssics del fantàstic en pantalla gran, el diumenge 23 d'octubre. Els títols de culte que es reviuran enguany són 'Viaje alucinante' i 'El enigma de otro mundo'. Dirigida per Richard Fleischer l'any 1966, 'Viaje alucinante' celebra enguany el seu 50è aniversari amb estatus de pel·lícula icònica del gènere fantàstic. L'argument gira al voltant d'un equip científic que ha aconseguit reduir el tamany d'objectes i persones a mida pràcticament microscòpica. La mostra també rescata una de les pel·lícules que van marcar el cinema fantàstic dels anys 50: 'El enigma de otro mundo', dirigida per Christian Niby i Howard Hawks (1951). El film donà peu a un conegut remake de John Carpenter dels anys 80, 'La cosa'.


 


Galacticat 2016 s'uneix a la celebració del 10è aniversari de la mostra de curtmetratges Lo Cercacurts, el qual es convoca cada estiu a Montornès de Segarra. A mode d'homenatge es projectarà una tria dels millors curts que han passat per la darrera edició del certamen: 'Cenizo', 'The cloud', 'Silente', 'Lost Village', 'Kubbler Ross', 'La habitació', '-1' i 'The will all die in space', aquest últim distingit com a millor curt al Festival de Sitges 2015. La sessió es completarà amb altres produccions premiades al certamen MOSTREMP. Els preus de totes les sessions del Galacticat són populars, oscil·lant dels 2 als 6 euros. També es posen a la venda diverses modalitats d'abonament amb significatius descomptes.


 


Programació Galacticat 2016


Divendres, dia 21 d'octubre- 20.00 hores: Inauguració de l'exposició dels 50 anys Star Trek a la Sala Marsà - Casa de Cultura. Oberta fins al 6 de novembre.I


- 21.00 hores: Inauguració i presentació de Galacticat 2016 a Cinemes Majèstic.


- 21.45 hores: Projecció de 'Hardcore Henry', d'Ilya Naishuller.


- 22.15 hores: 'El hogar de Miss Peregrine', de Tim Burton.


 


Dissabte, dia 22 d'octubre


- 16.00 hores: 'El hogar de Miss Peregrine', de Tim Burton.


- 17.00 hores: Conferència 50 anys Star Trek.


- 18.15 hores: 'El meu amic el gegant', d'Steven Spielberg.


- 20.15 hores: 'Un monstruo viene a verme', de J. A. Bayona - amb la presència dels germans Bayona.


22.30 hores: 'El hogar de Miss Peregrine', de Tim Burton.


 


Diumenge, dia 23 d'octubre


- 11.30 hores: Segon capítol de la sèrie Mazinger Z + capitols de la sèrie de televisió Star Trek (gratuït).


- 12.00 hores: 'El hogar de Miss Peregrine', de Tim Burton.


- 16.30 hores: 'Viaje alucinante, de Richard Fleischer.


- 18.15 hores: 'El hogar de Miss Peregrine', de Tim Burton.


- 18.30 hores: Curtmetratges fantàstics premiats a Lo Cercacurts  i Mostremp.


- 20.00 hores: 'El enigma de otro mundo', de Christian Niby.


- 20.30 hores: 'Un monstruo viene a verme', de J.A. Bayona.Comentaris

envia el comentari