Catalunya Diari

El Ministeri d'Agricultura planteja a França alliberar l'ossa Auberta en el seu territori

El Ministeri d'Agricultura planteja a França alliberar l'ossa Auberta en el seu territori| EP - Fotografia: Conselh Generau d'Aran

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha sol·licitat a França l'alliberament al Pirineu francès de l'ossa localitzada a Aubert a l'abril i batejada amb el nom d'Auberta. Fonts del Ministeri han assegurat que Espanya està a l'espera de conèixer la posició del Ministeri d'Agricultura francès.

La comissió de seguiment d'aquesta cria d'ós va acordar al setembre plantejar a França el seu alliberament al nord de la frontera, una zona en què només es té presència de dos plantígrads mascles.

A proposta del Consell General d'Aran, la Generalitat va sol·licitar per correu electrònic i ordinari el 29 de setembre al Ministeri d'Agricultura que traslladés al Ministeri de Medi Ambient francès l'oferiment de deixar anar l'ossa Auberta en el seu territori.

El Consell General d'Aran estudia la possibilitat de traslladar-la a França en les primeres setmanes de desembre, si el Ministeri francès accepta la proposta, o en cas contrari alliberar a la mateixa zona del Pirineu aranès en la qual es va construir un tancat a l'abril, dies després que fos localitzada a Aubert. Un veí d'Aubert va trobar l'animal rascant amb les seves urpes a la porta de casa seva un dia a les 6.00 hores.

El Consell General d'Aran va intentar localitzar la mare deixant anar en diverses ocasions la cria de cadell d'ós al voltant de la zona on va ser trobada per primera, però tots els intents van ser infructuosos i van acabar amb el retorn de la cria en qüestió d'hores a llocs humanitzats. A finals d'abril el Consell General d'Aran va traslladar l'animal a un tancat al bosc per garantir el seu aïllament de les persones en el qual roman des de llavors i on serà alliberada si França rebutja el seu alliberament en terres gal·les.


Comentaris

envia el comentari