Catalunya Diari

El Ministeri de Foment aprova el projecte definitiu de construcció de dues glorietes a la N-260, a Castellciutat

El Ministeri de Foment aprova el projecte definitiu de construcció de dues glorietes a la N-260, a Castellciutat| Redacció - Fotografia: www.skyscrapercity.com

 

El Ministeri de Foment acaba d’aprovar el projecte definitiu de construcció de les dues glorietes a la carretera N-260, situades en els punts quilomètrics 228,00 i 228,50, al terme municipal de La Seu d’Urgell, a prop del nucli de Castellciutat. Ara resta pendent la licitació de les obres amb un pressupost estimat de 1,47 milions d’euros.

La N-260, en el seu accés a la població de la Seu d'Urgell per l'oest, registra una mitjana de 14.000 vehicles al dia que travessen dues interseccions:
 
- Al punt quilomètric 228,5, a les proximitats del nucli de Castellciutat i en un canvi de rasant, hi ha un accés a un camí agrícola al costat Nord i dos accessos a un hotel i a Castellciutat al costat Sud.
 
- Al punt quilòmetres 228,0, a les proximitats del pont sobre el riu Valira que dóna entrada al nucli urbà de la Seu d'Urgell, al llarg de 60 metres del flanc Nord de la N-260 hi ha una zona d'accessos a una àrea industrial que no disposa de cap tipus de canalització per al trànsit. Al costat Sud hi l'accés a un camí agrícola.
 
L'objectiu del projecte és la construcció de dues glorietes en aquestes dues interseccions i la reordenació dels accessos existents a la N-260, de manera que es millori la seguretat viària. A més a més, es preveu la rehabilitació del paviment entre les dues interseccions, la construcció d'una vorera al costat Sud de la N-260, la creació de zones d'aparcament i un mirador sobre la Vall del Valira i la població de la Seu d'Urgell. 
 
Projecte pendents
El passat mes de març de 2014, Foment va obrir el termini d’informació pública per a la presentació d’al·legacions al projecte inicial i, ara, un cop aprovat de forma definitiva el projecte de construcció, restarà pendent la licitació de les obres amb un pressupost estimat de 1,47 milions d’euros.
 
El Ministeri de Foment també té pendents de licitació a la demarcació de Lleida els projectes d’ampliació de l’actual calçada de la N-260 al seu pas per Gerri de la Sal amb un pressupost estimat de 2,7 milions d’euros, així com  la rotonda de Margalef en el punt quilomètric 79 de la N-240 (cruïlla amb LV-7022 en direcció Puigverd de Lleida i la carretera que va a Torregrossa), amb un pressupost estimat de 980.000 euros.
 
La Ssbdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, destaca que “amb l’aprovació definitiva d'aquest projecte, només restarà pendent l’aprovació definitiva del projecte de la rotonda de Montferrer (N-260) per tirar endavant els compromisos adquirits amb el territori des de 2012”. En aquest sentit, Manso confia que “el Ministeri liciti al llarg de 2015 les obres d’aquests quatre projectes (glorietes Castellciutat, ampliació calçada N-260 Gerri de la Sal, rotonda Margalef (N-240) i la rotonda Montferrer (N-260).


Comentaris

envia el comentari