Catalunya Diari

El Monestir de les Avellanes prepara un seguit d'actes per commemorar dissabte el seu 850 aniversari

El Monestir de les Avellanes prepara un seguit d'actes per commemorar dissabte el seu 850 aniversari| Text i fotografia: ACN

 

El Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, al municipi d'Os de Balaguer, celebrarà aquest dissabte, dia 20 de febrer, els actes de commemoració del seu 850è aniversari, que s'han presentat aquest dijous a l'Institut d'Estudis Ilerdencs. 

Els actes, que han donat a conèixer aquest dijous la directora de l'IEI, Montserrat Macià, el director del Monestir de les Avellanes, Robert Porta, i el director de l'OJC, Alfons Reverter, s'iniciaran amb un repic de campanes de benvinguda i seguiran amb la conferència que pronunciarà el professor d'Història de la UdL, Joan Busqueta, sota el títol 'La fundació del Monestir de les Avellanes en el context d’una nova espiritualitat'. 
 
La jornada també inclourà una ofrena floral als Comtes d'Urgell, fundadors del Monestir de les Avellanes, així com un concert de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida amb obres de Wagner, Chopin, Khatxaturian i Granados. Aquest serà un concert en què es convidaran els alumnes més avantatjats dels centres musicals de l'Acadèmia OJC.
 
Durant la seva intervenció, Macià ha destacat que la commemoració serà una manera d'associar religiositat, cultura i oci, "una barreja que fa temps s'aplica amb èxit a molts indrets del territori". La directora de l'IEI ha explicat que des de l'organització sempre s'ha treballat amb una visió de futur que cal seguir incentivant, "perquè el país passa, en certa manera, per les mans de comunitats com la que viu i gestiona el monestir, com un clar reflex del signe identitari de Catalunya".


Comentaris

envia el comentari